Nacka forum vårdcentral

Välkommen till oss!Till toppen
icon-newsNyheter

Nyheter

Slut på influensavaccin

Vi har dessvärre slut på vaccin mot säsongsinfluensa och ber dig söka vidare bland närliggande mottagningar.

På 1177 Vårdguiden finns en lista på vaccinationsmottagningar som har rapporterat att de har över 100 doser säsongsvaccin kvar. Hitta mottagningar som har vaccin kvar 

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Här kan du hitta information om våra olika mottagningar.

Läkarmottagning

Drop-in till läkare

Vardagar 10-11.30.

Hit kan du komma med enklare besvär som:

 • Urinvägsbesvär
 • Hudbesvär
 • Öroninflammation
 • Halsinfektion
 • Infektion i luftvägarna

Registrering sker direkt i receptionen med start 9.30. OBS! Begränsat antal platser.

För att boka akuttid för andra besvär än de nämnda gör du som tidigare och ringer oss. Du kan även kontakta oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger dig en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av annan specialistvård och då ordnar vi med remiss för sådan bedömning. Vi kan även hjälpa dig med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg

På mottagningen kan du både möta specialistläkare och läkare under fortbildning, såsom specialisttjänstgöring (ST) och allmäntjänstgöring (AT).

Senast ändrad: 2018-02-07

Sjuksköterskemottagning

Ring för kontakt, rådgivning, tidsbokning, recept samt återbud.
Telefon
08-718 70 56, vardagar 7-17

Diabetesgrupper
För dig med diabetes erbjuder vi samtal, råd och information om livsstil, kost och motion.

Tala med din distriktssköterska för mer information.

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Senast ändrad: 2018-02-07

Barnavårdscentral

Besök gärna barnavårdscentralens egen hemsida för mer information om oss.
http://bvc.sll.se/har-finns-vi/Nacka_Forum/

Barnavårdcentralen erbjuder

Vi erbjuder kvalificerad barnhälsovård, utan kostnad, från barnets födelse till skolstart. Vårt mål är att tillsammans med föräldrar främja barnens hälsa, trygghet och utveckling. Vi kan ge stöd och råd i föräldraskapet, upptäcka och förebygga fysisk och psykisk ohälsa, samt uppmärksamma och förebygga risker för barn i närmiljö och samhälle.

Tänk på att inte ta med ditt barn till barnavårdscentralen när barnet är sjukt. Vi har många nyfödda som besöker oss och som vi vill utsätta för så lite smittrisk som möjligt. Kontakta istället din vårdcentral eller 1177.

Senast ändrad: 2018-02-07

Hemsjukvård

Kontakta din sköterska för mer information.

Telefon
08-718 70 40 mellan klockan 13.00-14.00.

Hemsjukvården erbjuder

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

Senast ändrad: 2018-02-07

Provtagning

Telefon
08-585 880 47

Öppettider
Måndag-torsdag 8-16
Fredag 8-14

PK/Waranprov
Måndag-fredag 8-10

Allmänt vid provtagning

Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.

Fastande prover

Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten.

Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.

Urinprov

Om du ska lämna urinprov bör du ta med dig morgonurin. Du får ett sterilt provrör från oss.

Senast ändrad: 2018-02-07

Psykosocialt stöd

För att komma till vår psykolog behöver du i regel träffa din läkare för att få en remiss. 

Psykosocial mottagning erbjuder

Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om att du är nedstämd, känner oro eller ångest, har sömnsvårigheter eller är i kris. Om bekymren vuxit sig så pass stora att du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidare remittering.

Hjälplinjen hos 1177 Vårdguiden erbjuder tillfälligt psykologiskt stöd alla dagar klockan 13-22. Telefonnummer: 0771- 22 00 60.

Läs mer om Hjälplinjen

Senast ändrad: 2018-02-07

Vaccination

Drop-in influensavaccination

På grund av att influensavaccinet är slut är vår drop-in mottagning stängd.

Prislista

 • DiTe (påfyllning difteri/stelkramp): 300 kronor
 • Tetanus (stelkramp): 250 kronor
 • Influensavaccin - Vaxigrip: 250 kronor
 • Lunginflammation (Pneumovac): 300 kronor
 • TBE (fästingburen hjärninflammation - FSME): 350 kronor

För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. Avgiften för vaccinationer ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. Även barn och ungdom under 18 år betalar avgift.

 

Senast ändrad: 2018-02-07

Äldremottagning

Telefon

För att boka besök, få rådgivning eller information ringer du telefonnummer 08-718 70 40.

Telefontid

Du når oss säkrast vardagar måndag-fredag 13-14, övrig tid är du välkommen att ringa vårt ordinarie nummer 08-718 70 56.

Äldremottagningen erbjuder

Du som är 75 år eller äldre är välkommen till äldremottagningen. Kontakta oss gärna för ett inledande hälsosamtal med en sjuksköterska. Vi erbjuder bland annat en individuell vårdplanering, genomgång av dina mediciner, hjälp vid inkontinens och minnesutredning. Vid behov får du även kontakt med andra specialister, exempelvis läkare, sjukgymnast, dietist och arbetsterapeut.

Senast ändrad: 2018-05-07

Drop-in

Läkarmottagning

Vardagar klockan 10-11.30.

Hit kan du komma med enklare besvär som:

 • Urinvägsbesvär
 • Hudbesvär
 • Öroninflammation
 • Halsinfektion
 • Infektion i luftvägarna

Registrering sker direkt i receptionen med start 9.30. OBS! Begränsat antal platser.

Senast ändrad: 2018-05-17
Kontakt

Kontakt

Boka tid

Boka tid via webben

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt boka, omboka och avboka tid dygnet runt. Du använder e-legitimation eller sms och lösenord för att logga in. Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Boka tid via telefon

Telefon: 08-718 70 56
Telefontider: vardagar 7-17

Välkommen att ringa och boka tid. Om du vill slippa vänta i telefonkö kan vi ringa upp dig. Du knappar in ditt telefonnummer och får en tid när en sjuksköterska kommer att ringa till dig.

SMS-påminnelse

Vi vill gärna hjälpa dig att komma ihåg din bokade tid genom att skicka ut en sms-påminnelse. Det är en ren påminnelse och innehåller inte information om vilken vård som avses eller om var vården ges.

Avboka tid

Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Uteblivna eller för sent avbokade besök kommer du debiteras för. Detta gäller även barn och ungdomar under 18 år och om du har frikort.

Tolk

Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Öppettider

Vårdcentralens öppettider

Vardagar 8-17

Laboratoriets öppettider

Måndag-torsdag 8-16
Fredag 8-14

PK/Waranprov

Måndag-fredag 8-10

Drop-in

Läkarmottagning

Vardagar klockan 10-11.30.

Hit kan du komma med enklare besvär som:

 • Urinvägsbesvär
 • Hudbesvär
 • Öroninflammation
 • Halsinfektion
 • Infektion i luftvägarna

Registrering sker direkt i receptionen med start 9.30. OBS! Begränsat antal platser.

När vi har stängt

När vi har stängt

Närakut Nacka

Inom vissa områden i Stockholm saknas en husläkarjour i det direkta närområdet. Du som behöver vård utanför vår öppettid hänvisas då istället till närmaste närakut.

Närakuterna öppettider är vardagar klockan 8-22 och helger klockan 8-22. Ring gärna och boka en tid innan du besöker dem.

Övriga tider - kontakta 1177. Vid akut allvarlig skada eller sjukdom ring 112.

Bli patient

Bli patient

Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du väljer oss som din vårdcentral genom att lista dig hos oss. Det kan du göra enkelt via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller genom att fylla i vår blankett och posta till oss. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att välja en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Det kan hända att läkaren du vill välja redan har så många patienter att de inte kan ta emot några nya. Då kan du välja en annan tills vidare och sedan lista om dig när din önskade läkare är ledig.

Ladda ned

Listningsblankett vuxen (pdf)
Listningsblankett barn (pdf)

1177 Vårdguidens e-tjänster

1177 Vårdguidens e-tjänster

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta vården dygnet runt. Du kan till exempel boka, omboka och avboka tid eller förnya recept. Du använder e-legitimation eller sms och lösenord för att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster. Här är en del av innehållet du får vid inloggat läge:

Läs din journal

Du som är över 16 år kan läsa följande information i inloggat läge:

 • journalanteckningar
 • vissa provsvar
 • diagnoser
 • vårdbesök

All information som finns i journalen kan inte visas på grund av tekniska begränsningar. Det kommer att läggas till mer information så snart det blir möjligt. Den äldsta journal-informationen är i de flesta fall från 1 januari 2016.

Översikt recept och läkemedel

Du får ta del av de elektroniska recept där du har något kvar att hämta ut och kan se vilka läkemedel du har hämtat ut i Sverige under de senaste 15 månaderna. Du kan också se de tillfällen då förskrivare, farmaceuter och sjuksköterskor har läst vilka läkemedel du har hämtat ut.

Förnya recept

När ditt läkemedel börjar ta slut förnyar du det enklast via nätet. Du loggar in och väljer den vårdcentral som gett dig receptet. Mottagningen bedömer om de kan förlänga receptet eller om de behöver träffa dig först. Vårdpersonalen förlänger receptet och du får ett meddelande när det kan hämtas ut på apoteket.

Information om ditt högkostnadsskydd för läkemedel och hjälpmedel

Du kan ta del av hur mycket du under högkostnadsperioden har betalat för läkemedel och hjälpmedel som ingår i högkostnadsskyddet. Du kan se om du får någon rabatt vid nästa köp och hur mycket mer du behöver betala innan du får frikort.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Praktiskt vid besök

Praktiskt vid besök

Hitta hit

Du hittar oss på Romansvägen 12, i Nacka.

Karta

Tolk

Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

--- LÄKARE---

Andreas Sjöström

Specialist i allmänmedicin

Arash Alaie

ST-läkare

Camilla Magelssen

Specialist i Allmänmedicin

Carl Åkerman

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Johan Alsén

Specialist i allmänmedicin

Karolina Frisk

ST-läkare

Klara Torlén

AT-läkare

Mariam Salam

Specialist i allmänmedicin

Monika Kancans

Specialist i Allmänmedicin

Nida Asif Khan

Underläkare

Nooshin Fesehatsion

ST-läkare

Pontus Almer Boström

ST-läkare

Rehema Hjerpe

ST-läkare

Jeanette Larsson

Enhetschef

Charlotte Cederberg

Distriktssköterska hemsjukvård

Helena Eng

BVC-sköterska

08 123 408 7208 123 408 72

Jarita Pärlklo

BVC-sköterska

08 718 67 3308 718 67 33

Julie Barratt-Due

BVC-sköterska

08 718 66 8508 718 66 85

Lena Andersson

DISTRIKTSSKÖTERSKA

Lena Gefvert

Disktriktssköterska

Lisa Winkfield

BVC-sköterska

08 718 70 5808 718 70 58

Lotta Förnberg

Distriktssköterska hemsjukvård

Margareta Norblad

BVC-sköterska

08 718 66 8408 718 66 84

Marina Kristersson

DISTRIKTSSKÖTERSKA

Moa Cederlid

Sjuksköterska hemsjukvård

--- UNDERSKÖTERSKA ---

Carina Green

Mottagningsexpedition

Kicki Malmström

Reception/mottagningsexpedition

--- PSYKOSOCIALT ---

Ellen Delling Forslund

Psykolog

Fredrik Elfving

Psykolog

Lovisa Egnell

Psykolog

--- ADMIN ---

Melitza Lindström

Verksamhetschef

Ann-Christine Jarnemyr

Medicinsk sekreterare

Anneli Strömgren

Medicinsk sekreterare

Gina Block

Receptionist

Ida Hällgren

HR-konsult

Susanne Näsholm

Medicinsk sekreterare

När ska jag söka vård?

När ska jag söka vård?

Söka vård eller vila hemma?

Hos 1177 Vårdguiden får du vägledning vid vanliga symtom hos barn och vuxna. Svara på tre frågor och få tips om egenvård eller var du kan söka vård.

Läs mer på 1177.se


Övrig primärvård

Övrig primärvård

Vårdcentralerna inom Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) erbjuder flera olika mottagningar inom vår breda verksamhet. 

Våra vårdcentraler har ett brett kunnande inom medicinsk behandling, rehabilitering, omvårdnad och förebyggande hälsovård. Dessutom erbjuder flera av våra vårdcentraler särskild inriktning mot vissa områden och diagnoser.

Utbudet kan variera mellan olika vårdcentraler, men de har ett nära samarbete med varandra och med övriga verksamheter inom sjukvården – allt för att du som patient ska få bästa tänkbara vård.

Läs mer om den vård vi erbjuder

Sök jobb

Sök jobb

Kom och arbeta hos oss!

Här gör du skillnad varje dag, och en dag är nästan aldrig den andra lik.

Hos oss finns meningsfulla, roliga och spännande arbeten med goda karriärmöjligheter. Som en av Sveriges största vårdgivare kan vi erbjuda stora utvecklingsmöjligheter inom exempelvis forskning, specialisering eller ledarskap. Vi har stort fokus på utvecklingsfrågor. Vi lär av varandra och arbetar ständigt för att hitta bra arbetsformer. Allt för att på bästa sätt kunna möta och ta hand om alla som kommer till oss.

Våra verksamheter bedrivs i trivsamma lokaler i nära anslutning till kommunikationer. Det råder ingen tvekan om att Sveriges viktigaste arbeten finns hos oss inom vården.

Gemensam värdegrund och medarbetare vi söker

Vi vill självklart att du delar vår gemensamma värdegrund: patientens fokus, allas lika värde och arbetsglädje. Utöver den bör du ha en god klinisk kompetens, stort engagemang och vara genuint intresserad av att förändra många människors liv.

Är du intresserad av administrativt arbete, krävs det inte alltid att du har klinisk kompetens.

Aktuella tjänster hittar du på Stockholms läns landstings webbplats

Student

Student

Dagens studenter är morgondagens medarbetare inom Stockholm läns sjukvårdsområde. 

Stockholms läns sjukvårdsområde välkomnar studenter inom många vårdyrken och med vår breda verksamhet har vi mycket att erbjuda er. Som student är du viktig i vårt arbete med att utveckla framtidens hälso- och sjukvård.

Varje år genomför ett stort antal studenter sin verksamhetsförlagda utbildning (VFU) hos Stockholms läns sjukvårdsområde. Kontakta din högskolas samordnare om du är nyfiken på att komma till oss. De hjälper dig att beställa din praktikplats hos den verksamhet du vill utbilda dig inom. Vi behöver få din ansökan senast 15 mars för höstterminen och 15 november för vårterminen.

Vilka kategorier som finns på de olika vårdcentralerna kan variera, men de studentkategorier som finns inom Stockholms läns sjukvårdsområde idag är:

 • Arbetsterapeuter
 • Biomedicinska analytiker
 • Dietister
 • Kuratorer
 • Logopeder
 • Läkare
 • Psykologer
 • Psykoterapeuter
 • Fysioterapeuter
 • Sjuksköterskor i grund- och specialistutbildning
 • Undersköterskor
 • Medicinska sekreterare

 

Vi hoppas att vi ses!

Kurser för dig som patient

Kurser för dig som patient

Träff för dig med Typ 2 diabetes

Hösten  2018 och våren 2019 har vi träffar med olika teman för dig med Typ 2 diabetes och prediabetes

Dessa träffar är till för att du ska få stöd, tips och träffa andra med typ 2 diabetes. Vi har ett litet huvudämne varje gång men samtalsämnet i stort blir vad gruppen bestämmer. Max antal personer per träff är 10 så att alla ska kunna komma till tals.

Föranmälan krävs och kan göras via telefon, i reception eller via 1177.se
Kostnaden är samma som för ett besök hos distriktssköterskan och frikort gäller.

Dessa datum träffas vi på Forums Vårdcentral

 • Torsdag 27 september 15-16:30. Tema för dagen: behandling av blodfetter och kost eller vad som kommer upp.
 • Torsdagen 29 november 15-16:30 Tema för dagen: Fysisk aktivitet och nyttan med den, samt mer information om friskvård på recept.
 • Torsdagen 31 januari 15-16:30. Tema för dagen: Vad är bra mat och vad ska man titta efter på innehållsförteckningen.
 • Torsdagen 28 mars 15-16:30. Tema för dagen: blodtrycksbehandling och hur ett bra blodtryck påverkar.
 • Torsdagen 23 maj 15-16:30 . Tema för dagen: kost.

Välkomna!

Nyfiken på mindfulness?

Kom och prova på! 

Känner du dig stressad och orolig och vill hitta ett sätt att må bättre? Vi startar en kurs i mindfulness och du är välkommen att vara med. Kursen startar 5 november och består av sex tillfällen. 

Tid: Måndagar 15.30-17
Plats: Nacka ungdomsmottagning, Forumvägen 14, 12 trappor.

För mer information och anmälan, hör av dig till oss:
Ingrid, barnmorska: 08-123 405 34.
Kristin, kurator: 08-123 405 31.

Varmt välkommen!