Boo vårdcentral

Välkommen till oss!Till toppen
icon-newsNyheter

Nyheter

Slut på influensavaccin

Vi har dessvärre slut på vaccin mot säsongsinfluensa och ber dig söka vidare bland närliggande mottagningar.

På 1177 Vårdguiden finns en lista på vaccinationsmottagningar som har rapporterat att de har över 100 doser säsongsvaccin kvar. Hitta mottagningar som har vaccin kvar 

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Här kan du hitta information om våra olika mottagningar.

Läkarmottagning

Akuttider
Vi har akuttider som kan bokas vardagar mellan klockan 8.30-11.30. Tiderna är tillgängliga att boka kvällen innan via webben 1177.se. Din tid hos läkare varar 10 minuter. Du kan också ringa ditt husläkarteam för att få en akut tid under dagen. 

Telefontid
9.30-10.30 för samtliga husläkarteam.

Telefonnummer

08- 747 57 20 - Stäket
Esbjörn Bergman, Helena Irberger, Lisa Sjönell, Anna Pålsson, Rebecca Martin (tjänstledig), Markus Legeby, Marielle Melander, Maria Forsgren Lindbäck ,Pia Härlin, Anna Björkegren.

08-747 57 24 - Lurbacken
Ann Bäcklund, Rita Fernholm, Ylva Sandström, Anne Wallin, Gabriela Lundberg, Anna Udén, Anna Hallum, Karin Nilsson, Hanna Cederström, Mania Khorrami.

08-747 57 27 - Klinten
Malin Gulbrandsen, Maria Widekärr, Rowshan Jahan, Sofia Storkaas, David Lundmark, Kalle Sällström, Gunilla Niklasson, Jenny Hällström, Vali Ileana.

08-747 57 40 - Fösan
Caroline Lagerbring, Kajsa Sundqvist, Kerstin Lodén, Kristoffer Lindberg, Caroline Kappelin, Ellinor Molin, Marta Elfineh, Karolina Burman, Marita Törnkvist, Mikaela Fast.

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger dig en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av annan specialistvård och då ordnar vi med remiss för sådan bedömning. Vi kan även hjälpa dig med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg

På mottagningen kan du både möta specialistläkare och läkare under fortbildning, såsom specialisttjänstgöring (ST) och allmäntjänstgöring (AT).

Senast ändrad: 2018-01-19

Sjuksköterskemottagning

Förändringar under julhelgerna

Under julhelgen - vecka 52 och 1 - går det inte att boka tid till sjuksköterskemottagningen via 1177.se

Tidsbokning i stället för drop-in

För att minska väntetiden för att få träffa sjuksköterska erbjuder vi bokad tid istället för drop-in.

De bokade webb-tiderna är endast avsedda för att mäta blodtryck, ta bort stygn, enklare omläggningar, injektioner och bedömning av utslag och sår.

Sjuksköterskebesöket beräknas ta max 15 minuter.

Du bokar tid via 1177.se
Du kan också boka via telefon 08-747 57 23, helgfria vardagar 7.45-17

Rådgivning (sjuksköterska)

Telefon: 08-747 57 23
Telefontider: vardagar 7.45-17

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Senast ändrad: 2018-01-19

Astma/KOL

Kontakta våra Astma/KOL-sköterskor på

Telefon
08-123 382 21, vardagar klockan 8.15-9.15.
08-747 57 23, vardagar klockan 7.45-17.00.

Astma/KOL-mottagningen erbjuder

Vi erbjuder dig med allergi, astma eller KOL stöd. Det kan bland annat vara allergitester och kontroll av din lungfunktion, förebyggande insatser, ökad kunskap om din sjukdom och fortlöpande vård. Det finns stora hälsovinster i att sluta röka. Vi hjälper till med rökavvänjning genom rådgivning och motiverande samtal.

Sluta-Röka-Linjen

Sluta-Röka-Linjen arbetar med tobaksavvänjning. De erbjuder telefonsamtal som kan öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar. Du kan också chatta med dem eller fylla i kontaktformuläret på deras webbsida för att bli uppringd.

Läs mer på slutarokalinjen.se

Senast ändrad: 2018-01-19

Barnavårdscentral

Besök gärna barnavårdscentralens egen hemsida för mer information om oss.
http://bvc.sll.se/har-finns-vi/boo/

Barnavårdcentralen erbjuder

Vi erbjuder kvalificerad barnhälsovård, utan kostnad, från barnets födelse till skolstart. Vårt mål är att tillsammans med föräldrar främja barnens hälsa, trygghet och utveckling. Vi kan ge stöd och råd i föräldraskapet, upptäcka och förebygga fysisk och psykisk ohälsa, samt uppmärksamma och förebygga risker för barn i närmiljö och samhälle.

Tänk på att inte ta med ditt barn till barnavårdscentralen när barnet är sjukt. Vi har många nyfödda som besöker oss och som vi vill utsätta för så lite smittrisk som möjligt. Kontakta istället din vårdcentral eller 1177.

Senast ändrad: 2018-01-22

Diabetesmottagning

Diabetesmottagningen erbjuder

Vi erbjuder dig med diabetes stöd och fortlöpande vård. Det kan exempelvis vara kontroll av blodtryck och blodsocker, utvärdering av behandling och hjälp med självtester. Vi ger även råd och information kring kost och motion för att du på bästa sätt ska kunna hantera och leva med din sjukdom.

Senast ändrad: 2018-01-19

Hemsjukvård

Du som är skriven hos oss är välkommen att kontakta våra sjuksköterskor.

Telefon

08-747 57 18

Telefontid

Vardagar 8.30-12.30 
Övrig tid kan man lämna meddelande på telefonsvarare som lyssnas av under dagen.  

Hemsjukvårdsläkarna

Telefon: 08-747 57 83, måndag, onsdag och fredag: 8.15-9

Kvällar, nätter och helger

Jourhavande distriktssköterska
Telefon: 073-518 74 40
Kvällar och nätter: klockan 17-8
Lördag, söndag och helgdag: klockan 8-17

Hemsjukvården erbjuder

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

Senast ändrad: 2018-01-19

Livsstil

Hjälp att sluta röka

Vill du sluta röka eller snusa? Hos oss har du möjlighet att träffa professionella tobaksavvänjare i individuella stödsamtal.

Rökavvänjning innebär bland annat att vi tillsammans med dig lägger upp en plan och hittar en strategi för att du kan fortsätta vara rökfri. Detta görs genom noggranna förberedelser och inventering av dina levnadsvanor, vilket vanligtvis kräver 4-6 stödsamtal. 

Telefonnummer: 08-747 57 23

Karin Nilsson, distriktssköterska
Marita Törnkvist, sjuksköterska

Livsstilsmottagningen erbjuder

Önskar du hjälp med att förändra dina levnadsvanor, öka motionen, ändra dina matvanor eller sova bättre? Vi kan ge dig kunskap och inspirera dig att göra förändringar som får dig att må bättre. 

Senast ändrad: 2018-01-19

Provtagning

i anslutning till vår vårdcentral finns Karolinska Universitetssjukhusets Laboratoriet Boo.

Telefon

08-517 719 99

Öppettider Laboratoriet

Måndag-torsdag 7.45-16, fredagar och dag före helgdag 7.45-14. Du som använder medicinen Waran behöver boka en tid för provtagning.

Waranprov

Som patient hos oss får du en bokad tid för provtagning och anmäler dig i receptionen när du kommer. Har du frågor kring din ordination eller provtagning kan du ringa till våra undersköterskor på telefon

Telefon

08-123 382 00

Om du är bortrest eller tar provet på annan ort ringer du på telefonnummer 08-123 382 00 och meddelar oss det, gärna tidigt på dagen, så du kan få din ordination under dagen.

Allmänt vid provtagning

Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.

Fastande prover

Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten.

Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.

Urinprov

Om du ska lämna urinprov bör du ta med dig morgonurin. Du får ett sterilt provrör från oss.

Senast ändrad: 2018-01-19

Psykosocialt stöd

Ibland drabbas vi av svårigheter att hantera det vi möter i livet. Då är du varmt välkommen till oss.

Psykosocial mottagning erbjuder

Fokuserade samtal på 15-30 min som anpassas efter dina besvär med målet att du ska förbättra din hälsa, livskvalitet och fungera bättre i din vardag. Vi samarbetar med andra yrkesgrupper och vårdgivare. Om bekymren vuxit sig så pass stora att du är i behov av specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidare remittering. Våra samtal baseras på KBT (Kognitiv beteendeterapi) och ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Vi kan hjälpa dig som upplever:

 • Nedstämdhet och brist på lust/intresse
 • Rädsla, oro och ångest
 • Stressrelaterade besvär
 • Sömnbesvär
 • Sorg eller krisartad livshändelse
 • Muskelspänningar och värk
 • Livsstilsproblem tex kring nikotin, alkohol, läkemedel, kost, motion

Dina besök

Du behöver ingen diagnos för att komma till oss. Vanligtvis får du träffa en psykolog snabbt, ibland redan samma dag som du ringer. Vi arbetar med fokuserade samtal och stegvis vård. Stegvis vård innebär att behandlingens intensitet anpassas efter ditt behov av vård. Oftast räcker det med ett eller ett par besök hos oss.

Första besöket

Under ditt första besök på vår mottagning informerar vi om samtalets struktur och syfte. Vi ställer frågor om din livssituation och hur dina besvär påverkar dig. Vi pratar om hur du gjort för att hantera dina besvär och diskuterar sedan alternativa sätt att hantera dem. Detta blir din handlingsplan. Det kan exempelvis innebära att göra olika aktiviteter och registrera hur de påverkar dig, observera hur du beter dig i olika situationer eller utmana negativa tankar och föreställningar.

Återbesök

Ibland bokar vi in ett återbesök för att följa upp din handlingsplan. Vi pratar om hur dina nya handlingar har påverkat din hälsa och din förmåga att fungera i vardagen. Vi planerar sedan för nästa steg att ta. Du är alltid välkommen att själv ringa och boka ett återbesök.

 

Hjälplinjen hos 1177 Vårdguiden erbjuder tillfälligt psykologiskt stöd alla dagar klockan 13-22. Telefonnummer: 0771- 22 00 60.

Läs mer om Hjälplinjen

Senast ändrad: 2018-10-17

Psykosocialt stöd barn och unga

Horisonten barn och unga

Horisonten barn och unga är en öppen mottagning för föräldrar, barn och ungdomar upp till 18 år. Hit kan ni vända er för att få rådgivning, stöd och behandling. Vården är kostnadsfri. Horisonten är ett samarbete mellan Nacka kommun och Boo vårdcentral och här arbetar psykologer och socionomer.

Kontakta Horisonten barn och unga
Telefon 08- 123 382 80, telefontid: tisdag och torsdag mellan klockan 10-11.30.

För bokning och återbud direkt till
Elsa Brobacke, Leg. psykolog Boo vårdcentral. 08-747 57 23
Ronja Runnström Brandt, Leg. psykolog Boo vårdcentral: 08-747 57 23
Sofia Andersson, Leg. psykolog Boo vårdcentral: 08-747 57 23
Helena Ljessnoi, Socionom Nacka kommun: 08-718 78 27
Nina Micaux, Socionom Nacka kommun: 08-718 75 69

Vilken hjälp kan du få på Horisonten barn och unga?
Hit kan du vända dig om du behöver råd och stöd i ditt föräldraskap, vid svårigheter i familjerelationer eller om ditt barn besväras av till exempel nedstämdhet, oro, ilska eller sömnsvårigheter. Hos hos kan ni få hjälp med bekymmer som inte vuxit sig alltför stora. 

Kontakten inleds med ett första telefonsamtal där ni får beskriva er situation. Utifrån samtalet kan vi få en uppfattning om var ni får rätt hjälp. Om vi bedömer att ni i första hand bör komma till oss så bokar vi tid hos någon av oss behandlare för ett bedömningssamtal. Vid första besöket kartlägger vi tillsammans hur ni mår, hur situationen ser ut samt vilka behov ni har. Ni får även skattningsformulär att fylla i för att vi ska kunna bedöma vilken fortsatt hjälp ni behöver.

Besöket avslutas med ett gemensamt beslut om hur fortsatt kontakt ska se ut. I vissa fall kan bedömningen leda till hänvisning eller remiss till annan vårdgivare.

Våra insatser

 • Rådgivning och information
 • Bedömning av psykisk hälsa
 • KBT-baserade gruppbehandling för ångest och rädslor hos barn, Våga
 • KBT-baserad föräldragrupp för att minska konflikter med sitt barn, KOMET
 • Föreläsning om stress för ungdomar och deras föräldrar
 • Föräldraföreläsningar om ångest och oro hos barn och tonåringar
 • Korta individuella behandlingar, 1-10 samtal
 • Stödsamtal

Våga
Om ditt barn har ångest eller oro erbjuder vi "Våga" för barn som är 8-13 år gamla. Våga är en orosgrupp som bygger på KBT-metoder och som syftar till att ge barn och föräldrar verktyg för att hantera barnets oro och rädslor. Behandlingen består av sex gruppträffar för barn och föräldrar. 

För dig som har gått Våga, alternativt gått vår anhörigföreläsning om oro och ångest, erbjuder vi nu Våga Workshop - en öppen drop-in klockan 8-9, då ni får hjälp att jobba vidare med de verktyg ni fått med er från oss. Ingen föranmälan krävs.  Höstens datum är 19 oktober, 2 november, 16 november, 30 november och 14 december. 

Senast ändrad: 2018-02-14

SVEA-teamet

Kontakta SVEA-teamet på telefon: 08-747 57 68.

I de flestas liv går behovet av vård och omsorg i vågor. Oftast klarar man sig själv, men ibland händer saker som gör att man tillfälligt behöver lite extra stöd.

SVEA-teamet finns för dig som har haft ett ökat vårdbehov senaste tiden. Genom att du har kontakt med oss kan vi tillsammans förebygga en möjlig försämring och undvika att du till exempel blir inlagd på sjukhus i onödan.

Förbättringsarbetet SVEA

Vi deltar i förbättringsarbetet SVEA (sammanhållen vård genom enhetliga arbetssätt). Ett arbete med syfte att stimulera till ökad samverkan mellan vårdgivare.

Arbetet innebär sammanhållen vård för målgruppen patienter 65 år eller äldre. Vi tittar närmare på brister i samverkan vid vårdövergångar och försöker åstadkomma förbättringar.

Senast ändrad: 2018-01-30

Vaccination

Årets influensavaccination

Vi stängt vår vaccinationsmottagning då vaccinet tagit slut.

För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. Avgiften för vaccinationer ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. Även barn och ungdom under 18 år betalar avgift.

Senast ändrad: 2018-10-08

Äldremottagning

Du som är 90+  har också  möjlighet att vara med i "90+ träning" i samarbete med Sickla Hälsocenter.

För rådgivning och bokning av besök

Telefon: 08-747 57 80, telefontid: måndag-fredag 8.30-9.30
Övrig tid tala in ett meddelande på telefonsvararen. Vi lyssnar av den regelbundet på vardagar.

SVEA-teamet

SVEA-teamet finns för dig som har ett tillfälligt behov av extra vård och omsorg. 
Läs mer under fliken SVEA-teamet.

Äldremottagningen erbjuder

Du som är 75 år eller äldre är välkommen till äldremottagningen. Kontakta oss gärna för ett inledande hälsosamtal med en sjuksköterska. Vi erbjuder bland annat en individuell vårdplanering, genomgång av dina mediciner, hjälp vid inkontinens och minnesutredning. Vid behov får du även kontakt med andra specialister, exempelvis läkare, sjukgymnast, dietist och arbetsterapeut.

Senast ändrad: 2018-01-19
Kontakt

Kontakt

Boka tid

Boka tid via webben

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt boka, omboka och avboka tid dygnet runt. Du använder e-legitimation eller sms och lösenord för att logga in. Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Boka tid via telefon

Ring i första hand din läkares team för att boka tid.

Telefontid

9.30-10.30 för samtliga husläkarteam.

Telefonnummer

08- 747 57 20 - Stäket
Esbjörn Bergman, Helena Irberger, Lisa Sjönell, Anna Pålsson, Rebecca Martin (tjänstledig), Markus Legeby, Marielle Melander, Maria Forsgren Lindbäck ,Pia Härlin, Anna Björkegren, Markus Legeby.

08-747 57 24 - Lurbacken
Ann Bäcklund, Rita Fernholm, Ylva Sandström, Anne Wallin, Gabriela Lundberg, Anna Udén, Anna Hallum, Karin Nilsson, Hanna Cederström, Mania Khorrami.

08-747 57 27 - Klinten
Malin Gulbrandsen, Maria Widekärr, Rowshan Jahan, Sofia Storkaas, David Lundmark, Kalle Sällström, Gunilla Niklasson, Jenny Hällström, Vali Ileana.

08-747 57 40 - Fösan
Caroline Lagerbring, Kajsa Sundqvist, Kerstin Lodén, Kristoffer Lindberg, Caroline Kappelin, Ellinor Molin, Marta Elfineh, Karolina Burman, Marita Törnkvist, Mikaela Fast.

Rådgivning (sjuksköterska)

Telefon: 08-747 57 23
Telefontider: vardagar 7.45-17

Avboka tid

Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Uteblivna eller för sent avbokade besök kommer du debiteras för. Detta gäller även barn och ungdomar under 18 år och om du har frikort.

Tolk

Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss gärna redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Öppettider

Vårdcentralens öppettider

Vardagar 7.45-17

Laboratoriets öppettider

Måndag-torsdag 7.45-16
fredag och dag före helgdag 7.45-14

Du som använder medicinen Waran behöver boka en tid för provtagning.

När vi har stängt

När vi har stängt

Närakut Nacka. Dit är du välkommen med lättare akuta besvär.

Inom vissa områden i Stockholm saknas en husläkarjour i det direkta närområdet. Du som behöver vård utanför vår öppettid hänvisas då istället till närmaste närakut.

Närakuten är öppen alla dagar klockan 8-22. Kontakta 1177 Vårdguidens sjukvårdsrådgivning på telefon 1177 innan du åker till närakuten. Sjuksköterskorna där kan ge dig råd om du får bäst hjälp

Vid akut allvarlig skada eller sjukdom ring 112.

Bli patient

Bli patient

Val av läkare
Våra läkare jobbar tillsammans i team för att du som patient ska få en kontinutet i dina kontakter med oss.

Har en familjemedlem redan husläkare hos oss förslår vi att resten av familjen väljer samma läkare. Familjer med barn på vår barnavårdscentral, som inte tidigare haft kontakt med våra husläkare, har möjlighet att välja BVC-läkaren som husläkare.

Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du väljer oss som din vårdcentral genom att lista dig hos oss. Det kan du göra enkelt via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller genom att fylla i vår blankett och posta till oss. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att välja en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Det kan hända att läkaren du vill välja redan har så många patienter att de inte kan ta emot några nya. Då kan du välja en annan tills vidare och sedan lista om dig när din önskade läkare är ledig.

Ladda ned

Listningsblankett vuxen (pdf)
Listningsblankett barn (pdf)

1177 Vårdguidens e-tjänster

1177 Vårdguidens e-tjänster

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta vården dygnet runt. Du kan till exempel boka, omboka och avboka tid eller förnya recept. Du använder e-legitimation eller sms och lösenord för att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster. Här är en del av innehållet du får vid inloggat läge:

Läs din journal

Du som är över 16 år kan läsa följande information i inloggat läge:

 • journalanteckningar
 • vissa provsvar
 • diagnoser
 • vårdbesök

All information som finns i journalen kan inte visas på grund av tekniska begränsningar. Det kommer att läggas till mer information så snart det blir möjligt. Den äldsta journal-informationen är i de flesta fall från 1 januari 2016.

Översikt recept och läkemedel

Du får ta del av de elektroniska recept där du har något kvar att hämta ut och kan se vilka läkemedel du har hämtat ut i Sverige under de senaste 15 månaderna. Du kan också se de tillfällen då förskrivare, farmaceuter och sjuksköterskor har läst vilka läkemedel du har hämtat ut.

Förnya recept

När ditt läkemedel börjar ta slut förnyar du det enklast via nätet. Du loggar in och väljer den vårdcentral som gett dig receptet. Mottagningen bedömer om de kan förlänga receptet eller om de behöver träffa dig först. Vårdpersonalen förlänger receptet och du får ett meddelande när det kan hämtas ut på apoteket.

Information om ditt högkostnadsskydd för läkemedel och hjälpmedel

Du kan ta del av hur mycket du under högkostnadsperioden har betalat för läkemedel och hjälpmedel som ingår i högkostnadsskyddet. Du kan se om du får någon rabatt vid nästa köp och hur mycket mer du behöver betala innan du får frikort.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Praktiskt vid besök

Praktiskt vid besök

Hitta hit
Våra lokaler ligger i Ormingehus på Edövägen 2 plan 1.

Buss till hållplats Orminge centrum. Gå sedan mot Ormingehus på Kanholmsvägen. Vårdcentralen ligger på plan 1.

Med bil kör du mot Orminge centrum. Sväng in på Edövägen. Kör in på Kanholmsvägen mot Ormingehus. Parkering finns i anslutning till Ormingehus men du kan också parkera i Orminge centrum.

Karta

Tolk

Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

--- LÄKARE---

Ann Bäcklund

specialist i allmänmedicin

Anna Hallum

AT-läkare

Anna Pålsson

ST-läkare

Anna Udén

Underläkare

Anne Wallin

ST-läkare

Caroline Kappelin

ST-läkare

Caroline Lagerbring

Specialist i allmänmedicin

David Lundmark

Underläkare

Elisabet Tirén

Specialist i allmänmedicin

Ellinor Molin

ST-läkare

Esbjörn Bergman

Specialist i allmänmedicin

Gabriela Lundberg

ST-läkare

Helena Irberger

Specialist i allmänmedicin

Kajsa Sundqvist

Specialist i allmänmedicin

Kalle Sällström

Underläkare

Katarina Perlhagen

Specialist i allmänmedicin, Hemsjukvården

Katrin Hagskog Engel

Specialist i allmänmedicin

Kerstin Lodén

Specialist i allmänmedicin

Kristoffer Lindberg

ST-läkare

Lisa Sjönell

Specialist i allmänmedicin

Malin Gulbrandsen

Specialist i allmänmedicin

Maria Widekärr

Specialist i allmänmedicin

Marielle Melander

AT-läkare

Markus Legeby

Underläkare

Marta Elfineh

ST-läkare

Pia Skog Fogelberg

Specialistläkare geriatrik

Rebecca Martin

ST-läkare

Rita Fernholm

Specialist i allmänmedicin

Rowshan Jahan

Specialist i allmänmedicin

Sofia Storkaas

ST-läkare

Ylva Sandström

Specialist i allmänmedicin

Anne Björkegren

Sjuksköterska

Carolina Sjöbeck

BVC-sköterska

Charlotte Blank

BVC-sköterska

Emma Banfors

Sjuksköterska hemsjukvård

Emma Björk

BVC-sköterska

Erika Wiener

BVC- sköterska

Gunilla Niklasson

Distriktssköterska

Hanna Cederström Bjerke

Sjuksköterska

Jenny Hällström

Distriktssköterska

Karin Nilsson

Distriktssköterska

Karolina Burman

Distriktssköterska

Maia Merimaa

Sjuksköterska hemsjukvård

Mania Khorrami

Sjuksköterska

Maria Forsgren Lindbäck

Distriktsköterska

Marianne Rudelius

Distriktssköterska

Marita Törnkvist

Sjuksköterska

Marléne Metelius

BVC-sköterska

Mikaela Fast

Sjuksköterska

Pia Härlin

Distriktssköterska

Pierre Löfstrand

Sjuksköterska hemsjukvård

Solveig Håkansson Chaves

Distriktssköterska, Hemsjukvård

Susanne Blomdahl

Disktriktssköterska, Hemsjukvård

Therese Hultberg

BVC-sköterska

Ulrika Karlsson

Sjuksköterska Hemsjukvården

Vasilica Ileana

Sjuksköterska

--- UNDERSKÖTERSKA ---

Carlos Torres

Undersköterska hemsjukvård

Erja Leminen

Undersköterska

Fati Chehrehnegar

Undersköterska

Kamilla Axelsson

Undersköterska

Madeleine Edenborn

Undersköterska

Marielle Norlin

Undersköterska

Mia Svärd

Undersköterska hemsjukvård

--- PSYKOSOCIALT ---

Andrés Cespedes

Psykolog

Carl Wahlström

Psykolog

Elsa Brobacke

Psykolog Barn och unga

Felicia Nyström

Psykolog

Karin Persson

Psykolog

Pär Björkdahl

Psykolog

Ronja Runnström Brandt

Psykolog, Barn och unga

Sofia Andersson

Psykolog, Barn och unga

--- ADMIN ---

Anne-Maj Hansson

Verksamhetschef

Katrin Hagskog Engel

Biträdande verksamhetschef, specialist i allmänmedicin

Kajsa Sundqvist

Biträdande verksamhetschef, specialist i allmänmedicin

Kerstin Jacobson

Biträdande verksamhetschef, handläggare

Ulrika Karlsson

Enhetschef Hemsjukvården, sjuksköterska

Carolina Moultou Heijler

Medicinsk sekreterare

Helena Stegius

Medicinsk sekreterare

Jenny Pettersson

Medicinsk sekreterare

Tiina Bekkewold

Medicinsk sekreterare

Marja Zayane

Reception Undersköterska

Rose-Marie Johansson

Reception undersköterska

Ulrica Johansson

Reception Undersköterska

När ska jag söka vård?

När ska jag söka vård?

Söka vård eller vila hemma?

Hos 1177 Vårdguiden får du vägledning vid vanliga symtom hos barn och vuxna. Svara på tre frågor och få tips om egenvård eller var du kan söka vård.

Läs mer på 1177.se


Övrig primärvård

Övrig primärvård

Vårdcentralerna inom Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) erbjuder flera olika mottagningar inom vår breda verksamhet. 

Våra vårdcentraler har ett brett kunnande inom medicinsk behandling, rehabilitering, omvårdnad och förebyggande hälsovård. Dessutom erbjuder flera av våra vårdcentraler särskild inriktning mot vissa områden och diagnoser.

Utbudet kan variera mellan olika vårdcentraler, men de har ett nära samarbete med varandra och med övriga verksamheter inom sjukvården – allt för att du som patient ska få bästa tänkbara vård.

Läs mer om den vård vi erbjuder

Sök jobb

Sök jobb

Kom och arbeta hos oss!

Här gör du skillnad varje dag, och en dag är nästan aldrig den andra lik.

Hos oss finns meningsfulla, roliga och spännande arbeten med goda karriärmöjligheter. Som en av Sveriges största vårdgivare kan vi erbjuda stora utvecklingsmöjligheter inom exempelvis forskning, specialisering eller ledarskap. Vi har stort fokus på utvecklingsfrågor. Vi lär av varandra och arbetar ständigt för att hitta bra arbetsformer. Allt för att på bästa sätt kunna möta och ta hand om alla som kommer till oss.

Våra verksamheter bedrivs i trivsamma lokaler i nära anslutning till kommunikationer. Det råder ingen tvekan om att Sveriges viktigaste arbeten finns hos oss inom vården.

Gemensam värdegrund och medarbetare vi söker

Vi vill självklart att du delar vår gemensamma värdegrund: patientens fokus, allas lika värde och arbetsglädje. Utöver den bör du ha en god klinisk kompetens, stort engagemang och vara genuint intresserad av att förändra många människors liv.

Är du intresserad av administrativt arbete, krävs det inte alltid att du har klinisk kompetens.

Aktuella tjänster hittar du på Stockholms läns landstings webbplats

Student

Student

Har du som student frågor inför din placering hos oss, kontakta någon av nedanstående personer:

Medicine kandidater: Kerstin Lodén
Distriktssköterske- och sjuksköteskestudenter: Gunilla Niklasson & Jenny Hällström
Psykologstudenter: Andrés Cespedes
Undersköterske- och medicinsksekreterar-studerande: Kerstin Jacobson

Dagens studenter är morgondagens medarbetare inom Stockholm läns sjukvårdsområde. 

Stockholms läns sjukvårdsområde välkomnar studenter inom många vårdyrken och med vår breda verksamhet har vi mycket att erbjuda er. Som student är du viktig i vårt arbete med att utveckla framtidens hälso- och sjukvård.

Varje år genomför ett stort antal studenter sin verksamhetsförlagda utbildning (VFU) hos Stockholms läns sjukvårdsområde. Kontakta din högskolas samordnare om du är nyfiken på att komma till oss. De hjälper dig att beställa din praktikplats hos den verksamhet du vill utbilda dig inom. Vi behöver få din ansökan senast 15 mars för höstterminen och 15 november för vårterminen.

Vilka kategorier som finns på de olika vårdcentralerna kan variera, men de studentkategorier som finns inom Stockholms läns sjukvårdsområde idag är:

 • Arbetsterapeuter
 • Biomedicinska analytiker
 • Dietister
 • Kuratorer
 • Logopeder
 • Läkare
 • Psykologer
 • Psykoterapeuter
 • Fysioterapeuter
 • Sjuksköterskor i grund- och specialistutbildning
 • Undersköterskor
 • Medicinska sekreterare

 

Vi hoppas att vi ses!

Kurser för dig som patient

Kurser för dig som patient

Sömn och sömnsvårigheter

- föreläsning

Råd och strategier utifrån KBT.

Datum: 11 september och 6 november
Tid: 15-16.30

Under föreläsningen går vi igenom:

 • Information om sömn.
 • Vad är sömnsvårigheter och sömnstörningar?
 • Tips, råd och tekniker för att förbättra sömnen.
 • Information om vidare hjälp och behandlingar.

Psykologerna på Horisonten erbjuder föreläsningar som du kan anmäla dig till utan att gå via läkare. Anmäl ditt deltagande genom att ringa på telefonnummer 08-747 57 23 eller via 1177.se. Föreläsningarna kostar 100 kronor per gång och frikort gäller. Du registrerar dig i vårdcentralens reception

Anhörigföreläsning

Anhörigföreläsning om ångest och oro hos barn och ungdomar.

Datum
28 mars, 2 maj och 13 juni.

Tid:
15.00-16.30

För vem?
Föräldrar eller anhörig till barn 5-17 år med oro och ångest.

Anmälan
Ring 08-747 57 23

Kostnad
Föreläsningen är gratis.

Föräldrastödsprogram

Vi erbjuder Komet föräldrastödsprogram för föräldrar som ofta hamnar i bråk med sitt barn och där konflikterna präglar vardagen. Syftet är att minska konflikterna och få bättre relation med sitt barn.

Gruppen träffas varje vecka vid elva tillfällen, 2,5 timme per gång. Programmet är KBT-baserat och har visat sig vara mycket hjälpsamt för föräldrar och barn.

Under våren 2019 erbjuds föräldrar som vill gå Komet att delta i ett forskningsprojekt i samarbete med Karolinska Institutet. Ni som deltar kommer lottas till antingen Komet i grupp i Horisontens lokaler på Boo vårdcentral eller internetförmedlad Komet. Gruppstart sker  vecka 10  och rekrytering av deltagare pågår fram till 15 februari.

Välkommen att höra av dig till marie.palm@nacka.se  om du är intresserad av att veta mer eller anmäla dig.

Läs mer om Komet på www.kometprogrammet.se

Föreläsningar barn och unga

Föreläsningar och grupper på Horisonten barn och unga hösten 2018

Föreläsning för föräldrar/anhöriga till barn och unga med oro och ångest - utifrån KBT

Datum (fristående): 29 augusti, 3 oktober, 7 november, 12 december, 23 januari (2019)
Tid: 15-16.30

För vem?
Föräldrar eller anhörig till barn 5-17 år med oro och ångest.

Anmälan:
Ring 08-747 57 23

Föreläsningen är gratis!

Föreläsning om stress för föräldrar och ungdomar - utifrån KBT

För ungdomar
(13-17 år) med stress

Datum (fristående): 10 oktober och 21 november 
Tid: 15-16.30

För föraäldrar
Datum
 (fristående): 17 oktober, och 28 november
Tid: 15-16.30

Anmälan:
Ring 08-747 57 23

Föreläsningen är gratis!

Orosgruppen Våga - utifrån KBT

Gruppstart: 6 september (genomgång 1), 18 oktober (genomgång 2), 17 januari (genomgång 3)
Upplägg: 6 träffar à 75-90 minuter ungefär varannan vecka, med uppgifter mellan gångerna.
För vem? Barn 8-13 år med oro/ångest - tillsammans med förälder.

Anmälan - ring för att boka bedömning inför grupp

Telefon: 08-123 382 80
Telefontid: Tisdag och torsdag 10-11:30