Vi erbjuder
Här kan du hitta information om våra olika mottagningar.
Läkarmottagning
Akuta tider
Vi har ett begränsat antal akuttider som släpps vardagar klockan 8 och bokas via vår växeltelefon. En sjuksköterska gör en första bedömning om tid ska bokas till läkare eller till någon annan.
Samordna insatser vid sjukskrivning
För dig som är sjukskriven kan vi erbjuda kontakt med vår rehabkoordinator. Rehabkoordinatorns roll är att underlätta återgång till arbete genom att samordna de rehabiliterande insatserna som planeras tillsammans med dig under din sjukskrivning. Det kan gälla åtgärder här på vårdcentralen, kontakter med arbetsgivare, Försäkringskassa, Arbetsförmedling eller andra vårdgivare som medverkar i din rehabilitering.
Läkarmottagningen erbjuder
Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger dig en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.
Ibland finns behov av annan specialistvård och då ordnar vi med remiss för sådan bedömning. Vi kan även hjälpa dig med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg
På mottagningen kan du både möta specialistläkare och läkare under fortbildning, såsom specialisttjänstgöring (ST) och allmäntjänstgöring (AT).
Senast ändrad: 2018-02-26
Sjuksköterskemottagning
Kontakt Distriktssköterska
Telefon: 08-123 364 65, vardagar 9-9.30. Övrig tid finns röstbrevlåda.
Övrig tidsbokning
Sjuksköterskemottagningen erbjuder
På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.
Senast ändrad: 2021-04-13
Artrosmottagning
Artrosmottagningen erbjuder
Vi erbjuder bedömning av ledbesvär och ökad kunskap kring artros för att du på bästa sätt ska kunna leva med sjukdomen.
Senast ändrad: 2021-04-13
Astma/Allergi/KOL
Astma/Allergi/KOL-mottagningen erbjuder
Vi erbjuder dig med allergi, astma eller KOL stöd. Det kan bland annat vara allergitester och kontroll av din lungfunktion, förebyggande insatser, ökad kunskap om din sjukdom och fortlöpande vård. Det finns stora hälsovinster i att sluta röka. Vi hjälper till med rökavvänjning genom rådgivning och motiverande samtal.
Sluta-Röka-Linjen
Sluta-Röka-Linjen arbetar med tobaksavvänjning. De erbjuder telefonsamtal som kan öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar. Du kan också chatta med dem eller fylla i kontaktformuläret på deras webbsida för att bli uppringd.
Läs mer på slutarokalinjen.se
Senast ändrad: 2018-02-26
Blodtrycksmottagning
Vi har ingen drop-in på grund av coronapandemin. Ring 08-123 364 00 för att boka tid.
Blodtrycksmottagningen erbjuder
- Blodtryckskontroller
- Uppföljning av behandling
- Rådgivning och vägledning till att förändra dina levnadsvanor
- EKG och blodprover.
- Recept på FaR (fysisk aktivitet på recept)
- Fast vårdkontakt
Kontakta oss om du misstänker eller är orolig för att du har högt blodtryck. Det är viktigt att behandla ett högt blodtryck för att minska risken för stroke, hjärtinfarkt och andra följdsjukdomar. Vi ger dig med hjärtrelaterade sjukdomar den hjälp och det stöd du behöver för att kunna känna dig trygg och få så bra livskvalitet som möjligt. Vi hjälper dig att kontrollera ditt blodtryck, ger råd kring läkemedel och livsstil samt vägleder dig till förändrade levnadsvanor vid behov.
Senast ändrad: 2021-04-13
Diabetesmottagning
Kontakta våra diabetessköterskor
Anna Olsson Tannerskog, 08-123 364 58 (röstbrevlåda)
Marie Silvhagen, 08-123 364 61 (röstbrevlåda)
Sandra Holtmo, 08-123 364 57 (röstbrevlåda)
Vi erbjuder dig med diabetes stöd och fortlöpande vård. Det kan exempelvis vara kontroll av blodtryck och blodsocker, utvärdering av behandling och hjälp med självtester. Vi ger även råd och information kring kost och motion för att du på bästa sätt ska kunna hantera och leva med din sjukdom.
Senast ändrad: 2021-04-13
Hemsjukvård
Hemsjukvården erbjuder
Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.
Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.
Senast ändrad: 2018-02-26
Intyg
Vill du ha hjälp med intyg är det följande priser som gäller hos oss:
- Arbetsförmedling, intyg angående placering med mera: Timtaxa*
- Behandlingshjälpmedel eller läkemedel, intyg om innehav exempelvis inför en resa: 375 kronor
- Försäkringsbolag, alla intyg: Timtaxa*
- Förstadagsintyg till arbetsgivare: 375 kronor
- Livsmedelsintyg: Timtaxa*
- Reseåterbud, intyg till resebyrå: 375 kronor
- Rättsintyg: Timtaxa*
- Skolgång, intyg som rör barns skolsituation: 375 kronor
* Timtaxa innebär 300 kronor plus eventuell moms per påbörjad kvart.
Vi erbjuder hjälp med vissa intyg som exempelvis myndigheter och arbetsgivare kräver. Uppge att det gäller intyg när du bokar din tid.
Kostnaden för intyg ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte.
På 1177.se kan du läsa mer om avgifter för intyg.
Läkarintyg vid sjukpenning först efter tre veckor
Regeringen har tillfälligt beslutat att du inte behöver lämna in ett läkarintyg de första 21 dagarna när du är sjuk. Om du fortfarande är sjuk efter 21 dagar måste du lämna in ett läkarintyg när du ansöker om sjukpenning.
Vård av barn
Du behöver inte längre skicka in ett läkarintyg när du ansöker om vab fast ditt barn har varit sjukt eller smittat i mer än sju dagar. Det gäller oavsett orsaken till ditt barns sjukdom eller smitta.
På Försäkringskassans webbplats finns aktuell information kring ersättning
Senast ändrad: 2018-02-26
Livsstil
Samtalen hos oss är enskilda och utförs tillsammans med en av våra distriktssköterskor.
Livsstilsmottagningen erbjuder
Önskar du hjälp med att förändra dina levnadsvanor, öka motionen, ändra dina matvanor eller sova bättre? På livsstilsmottagningen kan du få kunskap och inspiration till att göra förändringar som får dig att må bättre.
Senast ändrad: 2018-02-26
Medicinsk fotvård
Leilah Olsson, Podiater
Vi erbjuder medicinsk fotvård. Det kan till exempelvis handla om patienter med komplikationer på grund av diabetes, cirkulationsrubbningar, reumatiska sjukdomar eller andra fotproblem. För besök krävs remiss från din läkare.
Senast ändrad: 2018-08-31
Psykosocialt stöd
Du kan få kontakt med våra kuratorer/behandlare genom att ringa våra mottagningssköterskor eller boka via 1177.se
Telefon: 08-123 364 00, vardagar 8-17.
Vi kan även erbjuda videomöten.
Du kan få hjälp i form av:
- Krissamtal
- Stödjande och behandlande samtal
- Information och motiverande samtal
- KBT-behandling
Gällande barn- och ungdom 0-17år med behov av kontakt med kurator/psykolog, hänvisar vi till Mottagningar för barn och ungdomar med psykisk ohälsa.
Psykosocial mottagning erbjuder
Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om att du är nedstämd, känner oro eller ångest, har sömnsvårigheter eller är i kris. Om bekymren vuxit sig så pass stora att du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidare remittering.
Senast ändrad: 2021-04-13
Vaccination
Vaccination mot covid-19
Nu kan alla våra listade patienter födda år 1951 eller tidigare boka tid för vaccination mot covid-19. Du kan boka genom att ringa (knappval 6), via 1177 eller via appen Alltid öppet.
TBE
Vi vaccinerar mot TBE, fästingburen hjärninflammation som sprids med fästingar. Du kan läsa mer om TBE på 1177 Vårdguiden
För TBE-vaccination, boka din tid hos distriktssköterska på webben via 1177.se eller ring mottagningen 08-123 364 00
TBE, vuxendos: 400 kr
TBE, barndos: 380 kr
För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. Avgiften för vaccinationer ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. Även barn och ungdom under 18 år betalar avgift.
Senast ändrad: 2021-04-13
Waranmottagning
Vi tar emot dig som har en remiss från din läkare.
Måndag till fredag har vi tidsbokad mottagning mellan klockan 8-16.
Hos oss tas INR/PK-prov som visar hur snabbt blodet koagulerar. Provsvar med dosering lämnas under besöket och ny tid bokas för återbesök. Vi ger också information och rådgivning kring Waranbehandling.
Senast ändrad: 2018-03-14
Äldremottagning
Ring vårt direktnummer för att få rådgivning och/eller boka tid för besök. Vid behov kan du få tid hos oss samma dag eller dagen efter.
Telefon 08-123 364 10, vardagar 9-16.
Du som är 75 år eller äldre är välkommen till vår äldremottagning. När vi blir äldre kan vårt behov av vård och stöd öka. På äldremottagningen erbjuder vi trygghet, tillgänglighet och kontinuitet.
Vi kan till exempel hjälpa dig med en individuell vårdplanering eller genomgång av dina mediciner. Vi erbjuder också förebyggande hälsovård och kan tillsammans med dig se över kost och motion.
Vid behov får du även kontakt med andra specialister, exempelvis läkare, sjukgymnast, dietist och arbetsterapeut. Om du behöver boka flera tider kan du få hjälp att koordinera dem så att det passar dig.
Pilotprojekt för ökad social aktivitet hos seniorer och äldre
Nu startar vi på Hässelby vårdcentral ett utvecklingsarbete för att stödja dig som är 65 år eller äldre som önskar bli mer socialt aktiv.
Du som är listad hos oss kan besvara några frågor och tillsammans med sjuksköterska diskutera aktiviteter som känns meningsfulla för just dig.
Att delta
Som listad patient hos oss är du välkommen att ringa för att boka en tid. Du kan också gå direkt till frågeformuläret på 1177 Vårdguidens e-tjänster och delta digitalt. Bedömningsenkäten med frågor tar cirka 10 min att besvara. Genom att delta medverkar du till ett utvärderingsprojekt som drivs av Region Stockholm.
Här kan du läsa mer om projektet >>
Senast ändrad: 2018-02-26