Vi erbjuder
Här kan du hitta information om våra olika mottagningar.
Läkarmottagning
Akuta läkartider
Ring 08-587 312 80 direkt på morgonen för att få en akuttid samma dag. Dessa tider är avsedda för relativt enkla åkommor, besökstiden är cirka 10 minuter.
Läkarmottagningen erbjuder
Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger dig en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.
Ibland finns behov av annan specialistvård och då ordnar vi med remiss för sådan bedömning. Vi kan även hjälpa dig med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg
På mottagningen kan du både möta specialistläkare och läkare under fortbildning, såsom specialisttjänstgöring (ST) och allmäntjänstgöring (AT).
Senast ändrad: 2018-02-22
Sjuksköterskemottagning
Vi har tidsbokad mottagning alla vardagar. Du har möjlighet att boka både akuta och planerade besök.
Sjuksköterskemottagningen erbjuder
På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.
Senast ändrad: 2018-02-22
Blodtrycksmottagning
Välkommen till blodtrycksmottagning om du:
- Har diagnostiserat men stabilt högt blodtryck under behandling
- Behöver årlig kontroll avseende ditt blodtryck
- Nyligen uppmätt för högt blodtryck
- Vill göra tätare blodtryckskontroller
Blodtrycksmottagningen erbjuder
- Blodtryckskontroller
- Uppföljning av behandling
- Rådgivning och vägledning till att förändra dina levnadsvanor
- EKG och blodprover.
- Recept på FaR (fysisk aktivitet på recept)
- Fast vårdkontakt
Kontakta oss om du misstänker eller är orolig för att du har högt blodtryck. Det är viktigt att behandla ett högt blodtryck för att minska risken för stroke, hjärtinfarkt och andra följdsjukdomar. Vi ger dig med hjärtrelaterade sjukdomar den hjälp och det stöd du behöver för att kunna känna dig trygg och få så bra livskvalitet som möjligt. Vi hjälper dig att kontrollera ditt blodtryck, ger råd kring läkemedel och livsstil samt vägleder dig till förändrade levnadsvanor vid behov.
Senast ändrad: 2018-03-15
Diabetesmottagning
Vi erbjuder dig med diabetes stöd och fortlöpande vård. Det kan exempelvis vara kontroll av blodtryck och blodsocker, utvärdering av behandling och hjälp med självtester. Vi ger även råd och information kring kost och motion för att du på bästa sätt ska kunna hantera och leva med din sjukdom.
Vi kan remittera vidare till medicinsk fotvård och ögonbottenfotografering vid behov. Vi samarbetar med ögonmottagningen, Eye Q Clinic i Solna centrum för ögonbottenkontroll.
Senast ändrad: 2018-02-22
Provtagning
Öppettider
Måndag-torsdag 8-16
Fredag 8-15
Lunchstängt 12-13
Allmänt vid provtagning
Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.
Fastande prover
Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten.
Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.
Urinprov
Om du ska lämna urinprov bör du ta med dig morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.
Senast ändrad: 2018-02-22
Psykosocialt stöd
Psykosocial mottagning erbjuder
Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om att du är nedstämd, känner oro eller ångest, har sömnsvårigheter eller är i kris. Om bekymren vuxit sig så pass stora att du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidare remittering.
Mindfulness
Mindfulness är ett verktyg som bland annat kan hjälpa dig att minska onödig stress och trötthet, slappna av, sova bättre, hantera oro, smärta, nedstämdhet och öka din närvaro med dig själv och din omgivning - hitta mer livsglädje.
Vår kurator erbjuder gruppsessioner.
Senast ändrad: 2018-02-22
Psykosocialt stöd barn och unga
Vi erbjuder barn och ungdomar mellan 0-17 år första linjens insatser hos vår kurator och psykolog med lång erfarenhet av arbete med barn och unga. Kontakt etableras via telefonrådgivningen 08-587 312 80, alternativt via remiss från läkare hos oss, BVC eller annan vårdinstans.
När det gäller barn och unga går det också bra att ringa direkt till vederbörande psykolog och kurator för tidsbokning.
Telefon
Psykolog Michaela Hager Budny 08-123 37 551, måndag och torsdag 8.30-9
Kurator Jessica Agert 08-587 312 58, måndagar 12-12.30
Senast ändrad: 2018-02-22
Vaccination
Vaccination mot influensa
Influensa behöver du vaccinera dig mot varje år för att vara skyddad. Om du är 65 år eller äldre, är gravid eller har vissa sjukdomar rekommenderar vi att du vaccinerar dig. För dig är vaccinationen kostnadsfri. Influensavaccinet skyddar inte mot covid-19.
Kontakta oss för att boka en tid för vaccination. Inför vaccinationen får du gärna fylla i och skriva ut hälsodeklarationen.
Prislista vaccinationer
- TBE-vaccin mot fästingburen hjärninflammation, vi grundvaccinerar och ger påfyllnadsdoser.
- Gardasil mot HPV-virus
- Hepatit A och B (Twinrix )
- Hepatit A (Havrix)
- Hepatit B (Engerix)
- Stelkrampsbooster, ej grundvaccinering.
Vi vaccinerar mot influensa och lunginflammation enligt den årliga vaccinationskampanjen. Ring våra sjuksköterskor på 08-587 312 80 för tidsbokning av vaccination.
För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. Avgiften för vaccinationer ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. Även barn och ungdom under 18 år betalar avgift.
Senast ändrad: 2020-10-14
Hemsjukvård
Hemsjukvården erbjuder
Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.
Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.
Senast ändrad: 2019-10-02
Äldremottagning
Du når äldremottagningen via telefon utan tonval där du får tala direkt med en distriktssköterska.
Telefon
08-123 375 53, vardagar 11-12
Du som är 75 år eller äldre är välkommen till vår äldremottagning. När vi blir äldre kan vårt behov av vård och stöd öka. På äldremottagningen erbjuder vi trygghet, tillgänglighet och kontinuitet.
Vi kan till exempel hjälpa dig med en individuell vårdplanering eller genomgång av dina mediciner. Vi erbjuder också förebyggande hälsovård och kan tillsammans med dig se över kost och motion.
Vid behov får du även kontakt med andra specialister, exempelvis läkare, sjukgymnast, dietist och arbetsterapeut. Om du behöver boka flera tider kan du få hjälp att koordinera dem så att det passar dig.
Senast ändrad: 2018-02-22
Minnesutredning
Försämrat minne kan bero på att du sovit dåligt eller varit stressad, men det också vara tecken på sjukdom. Om du känner dig orolig kring ditt minne kan vi erbjuda dig en minnesutredning. Utredningen sker i olika steg.
Senast ändrad: 2019-10-02
Intyg
Vi erbjuder hjälp med vissa intyg som exempelvis myndigheter och arbetsgivare kräver. Uppge att det gäller intyg när du bokar din tid.
Kostnaden för intyg ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte.
På 1177.se kan du läsa mer om avgifter för intyg.
Läkarintyg vid sjukpenning först efter tre veckor
Regeringen har tillfälligt beslutat att du inte behöver lämna in ett läkarintyg de första 21 dagarna när du är sjuk. Om du fortfarande är sjuk efter 21 dagar måste du lämna in ett läkarintyg när du ansöker om sjukpenning.
Vård av barn
Du behöver inte längre skicka in ett läkarintyg när du ansöker om vab fast ditt barn har varit sjukt eller smittat i mer än sju dagar. Det gäller oavsett orsaken till ditt barns sjukdom eller smitta.
På Försäkringskassans webbplats finns aktuell information kring ersättning
Senast ändrad: 2019-10-02