icon-newsNyheter

Nyheter

Vaccinering mot säsongsinfluensan

3 november startar vi vaccinering mot säsongsinfluensan för dig som är över 65 år och/eller tillhör någon riskgrupp.

Övriga kommer att få möjlighet att vaccinera sig längre fram. Vaccinationskampanjen pågår till 28 februari 2021. 

Vi kommer inte att ha någon drop-in, utan du måste boka tid för vaccination. Tid kan bokas via 1177.se eller via telefon 08-718 7320 (knappval influensavaccinering).

Nya tider släpps löpande.

Obs! Ingång på baksidan av huset Chamottevägen 10A vid ”Gröna boden”. Kom på utsatt tid, då vi släpper in ett par i taget och resten får vänta utanför.

Kontakt

Kontakt

Boka tid

Boka tid via webben

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt boka, omboka och avboka tid dygnet runt. Du behöver ha BankID för att logga in. Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Boka tid via telefon

Telefon: 08-718 73 20
Telefontider: vardagar 7.30-17

Läkar/sköterske mottagning och hemsjukvård: 08-718 73 20
Sjukgymnast, Arbetsterapeut, Kiropraktor, Dietist. Logoped: 08-123 395 90
Barnmorskemottagning: 08-718 74 20
Hamnen: 08-718 74 00
Laboratoriet: 08-517 719 99
Patientservice - listning: 08-718 74 57

Avboka tid

Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år.

På telefonnummer 08-718 73 20 under knappval 2 kan du lämna återbud dygnet runt. 

Tolk

Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss gärna redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Öppettider

Vårdcentralens öppettider

Vardagar 8-17

Laboratoriets öppettider

Måndag-torsdag 7.30-16, fredag och dag före röd dag 7.30-14

Öppet för waranprovtagning

Vardagar 8-12

Ska du lämna prover före ditt besök gör du det på Karolinska laboratoriet som finns beläget hos oss. Du kan även ta ditt prov på annat laboratorium som tillhör Karolinska om det är enklare för dig. Dina remisser finns i deras databas.

Drop-in

Barnmorskemottagning

Ungdomsmottagning

Drop-in är tillfällgit stängd både på barnmorskemottagningen och ungdomsmottagningen. Endast bokade besök.

 

När ska jag söka vård?

Söka vård eller vila hemma?

Hos 1177 Vårdguiden får du vägledning vid vanliga symtom hos barn och vuxna. Svara på tre frågor och få tips om egenvård eller var du kan söka vård.

Läs mer på 1177.se

Välj oss

Välj oss

Vi erbjuder vård med hög kvalitet och omtanke. Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du listar dig enkelt hos oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller genom att fylla i vår blankett och posta till oss. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att välja en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Ladda ned

Listningsblankett vuxen (pdf)
Listningsblankett barn (pdf)

Videomöte

Videomöte

Vi erbjuder videomöte med läkare alla dagar i veckan mellan klockan 7-21, både vardag och helgdag. Du bokar videomöten i appen Alltid öppet under Husläkarmottagning online. Detta erbjuds i samarbete med alla vårdcentraler i Region Stockholms regi.

Vi kan boka videomöte med dig

Vi kan även erbjuda dig videomöte som ett alternativ till återbesök om det är lämpligt. På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. När du och vården är överens om en tid bokar vården videomötet med dig. Videomötet genomförs i appen Alltid öppet.

Så här går det till

 1. Ladda ner appen Alltid öppet kostnadsfritt från Google Play eller App Store.
 2. Logga in säkert med BankID.
 3. Några minuter innan avtalad tid loggar du in i appen. Du hittar ditt videomöte under rubriken Mina ärenden. Tryck på "videomöte" och sedan "starta video". Videomötet startar när vårdgivaren ansluter till mötet.
 4. Sitt på en lugn plats med god internetuppkoppling där du kan prata ostört, använd gärna headset. 

Avboka videomöte

Senast 24 timmar innan ditt besök eller videomöte behöver du avboka, annars debiteras du för uteblivet besök. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller 85 år och äldre.

Avgifter

Videomöte har samma pris som besök på mottagning. Frikort gäller. Videomöten betalas via faktura.

Ombud för barn

Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du utföra ärenden för barnet i appen. Första gången du ska agera ombud behöver du klicka på "förälder" och ange barnets personnummer. När du agerar ombud i fortsättningen klickar du på "agera ombud".

Tolk

Det finns tyvärr inte möjlighet att ha tolk vid ett videomöte.

Support tekniska frågor

Har du tekniska frågor eller problem med appen mejlar du alltidoppet.slso@sll.se 

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Här kan du hitta information om våra olika mottagningar.

Läkarmottagning

Telefon
08-718 73 20

Telefontid (ej för akuttider)
Vardagar klockan 7.30-16.30 samt fredagar klockan 7.30-12.00.
Tyvärr kan vi för tillfället inte erbjuda någon ny namngiven allmänläkare som du kan lista dig hos. 

Boka akut tid på telefon
08-718 73 20, knappval 1
Du kan boka akut infektionsbedömning av läkare om du har ont i öra, hals, har snuva, hosta, urinvägsbesvär, hudutslag eller sårinfektion. 

Lista dina barn
Ring till Patientservice på telefonnummer 08-718 74 57, eller be om blankett för listning när ni kommer till oss på besök.

Rehabkoordinator
Hos oss får du som är sjukskriven kostnadsfritt stöd i form av en rehabkoordinator. De kan hjälpa dig och din läkare med samordning av olika insatser, inom och utanför vården, och medverka till att din rehabilitering och sjukskrivningsprocess blir så bra och effektiv som möjligt. För mer information kan du prata med din läkare eller ringa 08-718 74 91.

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger dig en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av annan specialistvård och då ordnar vi med remiss för sådan bedömning. Vi kan även hjälpa dig med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg

På mottagningen kan du både möta specialistläkare och läkare under fortbildning, såsom specialisttjänstgöring (ST) och allmäntjänstgöring (AT).

Senast ändrad: 2018-02-15

Sjuksköterskemottagning

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Senast ändrad: 2018-02-15

Astma/Allergi/KOL

Astma/Allergi/KOL-mottagningen erbjuder

Vi erbjuder dig med allergi, astma eller KOL stöd. Det kan bland annat vara allergitester och kontroll av din lungfunktion, förebyggande insatser, ökad kunskap om din sjukdom och fortlöpande vård. Det finns stora hälsovinster i att sluta röka. Vi hjälper till med rökavvänjning genom rådgivning och motiverande samtal.

Sluta-Röka-Linjen

Sluta-Röka-Linjen arbetar med tobaksavvänjning. De erbjuder telefonsamtal som kan öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar. Du kan också chatta med dem eller fylla i kontaktformuläret på deras webbsida för att bli uppringd.

Läs mer på slutarokalinjen.se

Senast ändrad: 2018-02-15

Barnavårdscentral

Besök gärna barnavårdscentralens egen hemsida för mer information om oss.

Djurö
http://bvc.sll.se/har-finns-vi/djuro/

Hemmesta
http://bvc.sll.se/har-finns-vi/hemmesta/

Gustavsberg
http://bvc.sll.se/har-finns-vi/gustavsberg/

Barnavårdscentralen erbjuder

Vi erbjuder kvalificerad barnhälsovård, utan kostnad, från barnets födelse till skolstart. Vårt mål är att tillsammans med föräldrar främja barnens hälsa, trygghet och utveckling. Vi kan ge stöd och råd i föräldraskapet, upptäcka och förebygga fysisk och psykisk ohälsa, samt uppmärksamma och förebygga risker för barn i närmiljö och samhälle.

Tänk på att inte ta med ditt barn till barnavårdscentralen när barnet är sjukt. Vi har många nyfödda som besöker oss och som vi vill utsätta för så lite smittrisk som möjligt. Kontakta istället din vårdcentral eller 1177.

Senast ändrad: 2018-02-15

Barnmorskemottagning

Besök gärna barnmorskemottagningens egna webbplats för mer information om oss.

http://barnmorskemottagningar.sll.se/har-finns-vi/gustavsberg/

Vi har en tidsbokad mottagning, boka gärna via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller via telefon. Om ingen av oss svarar lämna namn och telefonnummer så ringer vi upp så fort vi har möjlighet. Du är också välkommen på vår drop in mottagning på ett kort besök för graviditetstest, preventivmedelsrådgivning, provtagning för sexuellt överförda sjukdomar eller om du har fått kallelse till cellprov.

Vi erbjuder graviditetstest, preventivmedelsrådgivning, provtagning för sexuellt överförda sjukdomar, cellprovtagning och mödravård under graviditet.

Att få veta att du är gravid är omtumlande och det kommer upp många frågor. Kontakta oss tidigt i graviditeten så hjälper vi dig med dina funderingar. Hos oss träffar du samma barnmorska under hela din graviditet.

Senast ändrad: 2018-02-20

Intyg

Vi utfärdar intyg som gäller sjukdom. Till exempel intyg för inställd resa och intyg till skolan angående matallergi. För övriga intyg hänvisar vi till mottagningar som har specialiserat sig på utfärdande av intyg och hälsokontroller.

Närmaste mottagning är Nacka Hälsan som du hittar i Nacka Forum.

Vi erbjuder hjälp med vissa intyg som exempelvis myndigheter och arbetsgivare kräver. Uppge att det gäller intyg när du bokar din tid.

Kostnaden för intyg ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. 

På 1177.se kan du läsa mer om avgifter för intyg.

Läkarintyg vid sjukpenning först efter tre veckor

Regeringen har tillfälligt beslutat att du inte behöver lämna in ett läkarintyg de första 21 dagarna när du är sjuk. Om du fortfarande är sjuk efter 21 dagar måste du lämna in ett läkarintyg när du ansöker om sjukpenning.

Vård av barn

Du behöver inte längre skicka in ett läkarintyg när du ansöker om vab fast ditt barn har varit sjukt eller smittat i mer än sju dagar. Det gäller oavsett orsaken till ditt barns sjukdom eller smitta.

På Försäkringskassans webbplats finns aktuell information kring ersättning

Senast ändrad: 2020-04-07

Logopedmottagning

Boka tid
För att boka tid hos logoped krävs en remiss från läkare, barnsjuksköterska eller annan logoped.

Telefon: 08-123 395 90
Besök hos logoped kostar 100 kronor. Frikort gäller.

Logopedmottagningen erbjuder

Vi hjälper dig som har problem med tal, rösten och språket. Det kan exempelvis handla om stamning eller svårighet att svälja. Vi utreder, ställer diagnos och erbjuder utbildning och behandling vid problem. För att komma till oss behöver du en remiss.

Senast ändrad: 2018-02-20

Hemsjukvård

Vi har 10 sköterskor och 4 undersköterskor som tillsammans ansvarar för hemsjukvården i Värmdö kommun. Från Strömmabron mot Djurö/Stavsnäs och ut på skärgårdsöarna ansvarar Djurö vårdcentral.

Behöver du regelbunden medicinsk hjälp i ditt hem, minst 2 gånger i månaden, kan du skrivas in i hemsjukvården. Remiss från din läkare krävs.

Hemsjukvården erbjuder

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

Senast ändrad: 2018-02-15

Medicinsk fotvård

Fotterapeuter

Nina Evers, 08-718 73 98

Mery Björk, 08-718 74 97

Vi erbjuder medicinsk fotvård. Det kan till exempelvis handla om patienter med komplikationer på grund av diabetes, cirkulationsrubbningar, reumatiska sjukdomar eller andra fotproblem. För besök krävs remiss från din läkare.

Senast ändrad: 2018-02-15

Psykosocialt stöd

Har du pågående psykologkontakt och vill avboka en tid ring din psykolog eller till vårdcentralen på telefonnummer 08-718 73 20.

Internetförmedlad psykologisk behandling för stress- och utmattningsproblematik

Vi erbjuder internetförmedlad psykologisk behandling för stress- och utmattningsproblematik. Behandlingen bygger på kognitiv beteendeterapi och pågår under 12 veckor. Varje vecka har man kontakt med sin behandlare via behandlingsplattformen, och erhåller stöd i problemlösning och individuell rådgivning.

Om du lider av stress och utmattning och upplever tillvaron som en kamp för att hinna med, hantera krav och orka sköta din vardag, ring och boka en tid för bedömning.

Telefon: 08-718 73 20
Telefontid: vardagar 7.30-17

Behandling och forskning
Vi som arbetar i teamet är leg psykologer och kuratorer. För att få komma till oss behöver du först göra ett besök hos din läkare.

Vårt team erbjuder många olika insatser och planer görs utifrån dina behov och vår bedömning. Vi arbetar med kognitiv beteendeterapi.

Vi erbjuder mindfulness prova-på, samt öppna föreläsningar för våra listade patienter. Läs mer om detta under rubriken Kurser för dig som patient.

Psykosocial mottagning erbjuder

Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om att du är nedstämd, känner oro eller ångest, har sömnsvårigheter eller är i kris. Om bekymren vuxit sig så pass stora att du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidare remittering.

Kompetenscentrum psykisk ohälsa
Kompetenscentrum psykisk ohälsa vid Gustavsbergs akademiska vårdcentral har fått i uppdrag av Stockholms läns sjukvårdsområde att sprida kunskap om hur psykisk ohälsa kan utredas och behandlas inom primärvården. Syftet är att alla primärvårdspatienter med psykisk ohälsa ska få bästa möjliga evidensbaserade vård.Läs mer om kompetenscentrat, aktuella utbildningar och vår forskning.

Senast ändrad: 2018-02-15

Psykosocialt stöd barn och unga

Hamnen är en öppen mottagning för barn, ungdomar och föräldrar som behöver stöd av olika anledningar. På Hamnen arbetar socionomer och psykologer.

Alla föräldrar och ungdomar upp till 18 år är välkomna till Hamnen och allt stöd är kostnadsfritt.

För att komma i kontakt med oss på Hamnen:

Ring  08-718 74 00 och lämna ditt namn och telefonnummer på telefonsvararen, så ringer vi upp så snart vi kan. OBS! Just nu är det många som ringer till oss och det kan dröja några dagar innan vi hinner ringa tillbaka till dig. Vi ringer mellan kl 11-12 från dolt nummer och vi provar alltid att nå er vid tre tillfällen.

Om du vill av- eller omboka en tid:

Lämna ditt telefonnummer, ditt och ditt barns namn, tiden du vill avboka och namnet på den behandlare du skulle ha träffat.

Om ditt ärende är akut, ring BUP eller socialtjänstens mottagningsenhet:
BUP Ektorp: 08 514 52 800
Mottagningsgruppen socialtjänsten: 08 570 47 00

Besöksadress: Tyra Lundgrens väg 4, ingång vid BVC.

Hamnen är ett samarbete mellan Värmdö kommun och Stockholms läns landsting, med syfte att snabbt kunna erbjuda stöd till föräldrar, barn och unga. Om det visar sig att fler resurser behövs för att reda ut problemen får du hjälp med vidarehänvisning och remittering till rätt ställe.
Läs mer om Hamnen

På Hamnen kan du bland annat få denna hjälp: 

 • Rådgivning och information

 • Psykologbedömning
  All rådgivning och behandling som vi psykologer ger på Hamnen inleds med en bedömning. I bedömningssamtalen undersöker vi tillsammans hur mående, behov och situation är. Även föräldrarna involveras och bedömningen avslutas med ett gemensamt beslut om fortsatt behandling.
  Psykologbedömningen tar mellan ett till fyra samtal och innehåller även självskattningsformulär som man får fylla i. I vissa fall där svårigheterna visar sig vara stora resulterar bedömningen i hjälp att komma till den mottagning som är bäst lämpad att ge den vård man behöver.

 • Stödsamtal
  Stödsamtal kan genom en kortare eller längre kontakt stötta dig som barn, ungdom och/eller föräldrar med sådana problem du själv väljer att ta upp. Ett stödsamtal kan handla om relationsproblem i skolan, sorg, kris, missbruk och våld.
  Det kan även röra frågor kring kommunens resurser att hjälpa till. Ibland handlar det om hjälp att sortera i vad som egentligen är det svåra och vad som behöver göras för att det ska bli bättre. Stödsamtalen kan vara individuella eller i form av familjesamtal eller parsamtal.

 • KBT-baserade gruppbehandlingar:Cool Kids och Chilled
  Om ditt barn har ångest erbjuder Hamnen Cool Kids för barn 7-13 år och Chilled för ungdomar 13-18 år. Cool Kids och Chilled är KBT-behandlingar utvecklade för ångestsyndrom hos barn och ungdomar.
  Behandlingen består av gruppträffar för barn och föräldrar för att lära ut hur man kan hantera ångest och rädsla.
  Cool Kids består av tio träffar, för barn respektive föräldrar.
  Chilled består av nio träffar för ungdomar och fyra träffar för föräldrar.

 • Individuella behandlingar
  Den behandling Hamnen erbjuder sker oftast i gruppform. Viss möjlighet finns även för individuell behandling. All behandling planeras noga i den inledande bedömningsfasen och bygger på en överenskommelse mellan barnet, ungdomen, föräldrarna och behandlaren. 
  Om svårigheterna framför allt handlar om nedstämdhet och depression erbjuder Hamnen gruppbehandling "Att hantera depression".

 • Föräldragrupper, till exempel KOMET och Connect.
  Kommunikationsmetod - KOMET
  KOMET erbjuds föräldrar till barn 3-11 år och ungdomar 12-18 år. Programmet bygger på inlärningspsykologi med betoning på beteendeanalys. Föräldrar till sex barn träffas en gång i veckan. 2½ timme vid cirka 11 tillfällen. Grupperna hålls av två gruppledare.
  Mer information finns på www.kometprogrammet.se

  Individuellt föräldrastöd
  När ditt barn mår dåligt eller när relationer i familjen är svåra är det krävande att vara förälder. Har du inte möjlighet att delta i grupp erbjuder vi dig individuellt stöd för att på bästa sätt hantera föräldrarollen.

 • Grupper för barn till föräldrar som missbrukar eller lider av psykisk ohälsa
Senast ändrad: 2018-02-15

Provtagning

Laboratoriets öppettider

Måndag-torsdag 7.30-16
Fredag 7.30-15 (14-15 endast akuta provtagningar)

Telefonnummer
08-517 719 99

Öppet för waranprovtagning
Varje helgfri vardag 8-12

Ska du lämna prover före ditt besök gör du det på Karolinska laboratoriet som finns beläget hos oss. Du kan även ta ditt prov på annat laboratorium som tillhör Karolinska om det är enklare för dig. Dina remisser finns i deras databas.

Allmänt vid provtagning

Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.

Fastande prover

Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten.

Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.

Urinprov

Om du ska lämna urinprov bör du ta med dig morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.

Senast ändrad: 2018-02-16

Rehabilitering

Telefon
08-123 395 90

Öppettider
Måndag- torsdag 8-17
Fredag 8-16

Hos oss träffar du arbetsterapeuter, dietist, kiropraktor, logopeder och sjukgymnaster/fysioterapeuter. Vi har även ett neuroteam med arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator och logoped. För tidsbokning, se telefonnummer ovan.

Vilken form av insatser du får beror på din skada eller sjukdom. Rehabiliteringen sker framförallt på vår mottagning i Gustavsberg, men hembesök kan erbjudas av arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut/sjukgymnast och logoped vid behov.

För logoped krävs remiss, för övriga yrkesgrupper gäller inget remisskrav. 

Öppen hjälpmedelsmottagning för enklare hjälpmedel
Här kan du få bedömning av våra arbetsterapeuter för enklare hjälpmedel så som till exempel kryckor, duschpall, griptång eller rollator.

Öppettider
Onsdagar 13-14

OMT - Ortopedisk Manuell Terapi
Vi har en OMT-utbildad fysioterapeut. OMT används vid behandling av akuta och långvariga smärtproblem, funktionsstörningar, skador och sjukdomar i det neuro-muskulo-skelettala systemet (Rörelsesystemet).

Dietist
Dietisten är specialist på individanpassad nutritionsbehandling och på att informera om matens betydelse vid hälsa och sjukdom.

Vid många sjukdomar är kosten en viktig del i behandlingen. Rätt kost är i vissa fall en förutsättning för att den medicinska behandlingen ska fungera optimalt.

Både barn och vuxna som är i behov av kostråd har rätt att träffa dietist.

Målet är att arbeta evidensbaserat med behandlande nutritionsåtgärder och preventiva kostråd för att främja din hälsa och livskvalitet.

Ingen remiss behövs från läkare.

Detta kan vi hjälpa till med:

 • Bedömning och utredning av nutritionsproblematik och energi och näringsbehov.
 • Tips och råd vid allergi eller födoämnesöverkänslighet.
 • Individanpassad kostrådgivning.
 • Ordinering och förskrivning av näringspreparat
 • Utbildning och handledning till grupper av patienter/vårdpersonal.

Skador, sjukdomar eller funktionshinder kan påverka din livssituation på olika sätt. Om du har varit eller fortfarande är sjuk eller skadad kan du behöva rehabilitering för att få tillbaka så mycket av din fysiska och psykiska förmåga som möjligt. Förutom mer handfast vård erbjuder vi också många utbildningar kring olika sjukdomar och skador.

Vi kan också hjälpa dig prova ut rätt hjälpmedel. 

Senast ändrad: 2018-02-15

Vaccination

Vaccination mot influensa

Influensa behöver du vaccinera dig mot varje år för att vara skyddad. Om du är 65 år eller äldre, är gravid eller har vissa sjukdomar rekommenderar vi att du vaccinerar dig. För dig är vaccinationen kostnadsfri. Influensavaccinet skyddar inte mot covid-19.

3 november startar vi vaccinering mot säsongsinfluensan för dig som är över 65 år och/eller tillhör någon riskgrupp.

Övriga kommer att få möjlighet att vaccinera sig längre fram. Vaccinationskampanjen pågår till 28 februari 2021. 

Vi kommer inte att ha någon drop-in, utan du måste boka tid för vaccination. Tid kan bokas via 1177.se eller via telefon 08-718 7320 (knappval influensavaccinering).

Nya tider släpps löpande.

Obs! Ingång på baksidan av huset Chamottevägen 10A vid "Gröna boden". Kom på utsatt tid, då vi släpper in ett par i taget och resten får vänta utanför. Inför vaccinationen får du gärna fylla i och skriva ut hälsodeklarationen.

För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. Avgiften för vaccinationer ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. Även barn och ungdom under 18 år betalar avgift.

Senast ändrad: 2020-09-29

Ungdomsmottagning

Boka tid
Ring oss för rådgivning eller tidsbokning på vardagar klockan 11.00-12.00. Om du inte har möjlighet att ringa på telefontiden kan du lämna ett meddelande så ringer vi tillbaka så snart vi har möjlighet.
Telefon: 08-570 359 59

Drop-in
Du är också välkommen på drop-in utan tidsbokning
Måndag 15.00-16.30
Torsdag 13.00-17.00

Öppettider
Måndag-onsdag 8-17
Torsdag 8-19
Fredag 8-14

Här finns vi
Tyra Lundgrens väg 6
Vi finns intill Gustavsbergs vårdcentral i hamnen. Ungdomsmottagningen har en egen ingång på hörnet av huset.

Ungdomsmottagningen erbjuder

Ungdomsmottagningarna finns till för dig som är mellan 12-23 år. Till oss kan du vända dig för att få svar på frågor om allt mellan himmel och jord – ofta handlar det om relationer, sex och hälsa. Inga frågor är för små eller för stora. Vi lyssnar och tar dina frågor på allvar. Ibland kan det bara vara skönt att få prata med någon.

Vi kan också hjälpa dig med preventivmedel, graviditetstest eller testning av könssjukdomar.

Alla som arbetar hos oss har tystnadsplikt. Det innebär att vi inte får lämna uppgifter om dig utan att du har godkänt det. Alla besök på ungdomsmottagningen är gratis.

Läs mer på ungdomsmottagningar.sll.se

Senast ändrad: 2018-02-20

Drop-in

Barnmorskemottagning

Ungdomsmottagning

Drop-in är tillfällgit stängd både på barnmorskemottagningen och ungdomsmottagningen. Endast bokade besök.

Senast ändrad: 2018-05-17
1177 Vårdguidens e-tjänster

1177 Vårdguidens e-tjänster

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta vården dygnet runt. Du kan till exempel boka, omboka och avboka tid eller förnya recept. Du behöver ha BankID för att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster. Här är en del av innehållet du får vid inloggat läge:

Läs din journal

Du som är över 16 år kan läsa följande information i inloggat läge:

 • journalanteckningar
 • vissa provsvar
 • diagnoser
 • vårdbesök

All information som finns i journalen kan inte visas på grund av tekniska begränsningar. Det kommer att läggas till mer information så snart det blir möjligt. Den äldsta journal-informationen är i de flesta fall från 1 januari 2016.

Översikt recept och läkemedel

Du får ta del av de elektroniska recept där du har något kvar att hämta ut och kan se vilka läkemedel du har hämtat ut i Sverige under de senaste 15 månaderna. Du kan också se de tillfällen då förskrivare, farmaceuter och sjuksköterskor har läst vilka läkemedel du har hämtat ut.

Förnya recept

När ditt läkemedel börjar ta slut förnyar du det enklast via nätet. Du loggar in och väljer den vårdcentral som gett dig receptet. Mottagningen bedömer om de kan förlänga receptet eller om de behöver träffa dig först. Vårdpersonalen förlänger receptet och du får ett meddelande när det kan hämtas ut på apoteket.

Information om ditt högkostnadsskydd för läkemedel och hjälpmedel

Du kan ta del av hur mycket du under högkostnadsperioden har betalat för läkemedel och hjälpmedel som ingår i högkostnadsskyddet. Du kan se om du får någon rabatt vid nästa köp och hur mycket mer du behöver betala innan du får frikort.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Praktiskt vid besök

Praktiskt vid besök

Hitta hit
Vi finns på Odelbergs väg 19 i Gustavsberg.

Parkering
Vi har ont om parkeringsplatser och uppmanar att så många som möjligt tar sig till vårdcentralen på annat sätt än med egen bil. Du som ändå kommer med egen bil behöver ha en P-biljett väl synlig i bilen. Biljetten får du inne på vårdcentralen.

Det är viktigt att du kontrollerar att du ställer dig på någon av våra parkeringsplatser. Annars är det risk att du får böter.

 Har du svårt att gå kan du be personalen i kassan om hjälp med biljetten.

Karta

Tolk

Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Kersti Ejeby

Verksamhetschef

Björn Eriksson

Bitr.verksamhetschef och enhetschef för läkarna

Helena Backlund

enhetschef distriktssköterska

Karl Almqvist Simonsson

enhetschef Psykolog

Louise Wallin

enhetschef SJUKSKÖTERSKA

Malin Hagenbjörk

Enhetschef Värmdö Rehab

Föräldraledig

Maria Silversten

Enhetschef hemsjukvård

Marie Westgaard

Enhetschef undersköterskor, fotterapeuter, sekreterare och receptionen

Marika Nyman

Enhetschef barnmorskemottagning

Thomas Arnhjort

chef för ST-läkarna samt bitr. verksamhetschef

Ute Fiedler-Backteman

Enhetschef barnavårdscentraler Hemmesta och Gustavsberg

Annika Jepsen

MEDICINSK SEKRETERARE

Christina Alf

Medicinsk sekreterare

Jaana Suhonen

Medicinsk sekreterare

Lena Carlsson

Medicinsk skreterare

Ulla Svedin

Medicinsk skekreterare

Ulrika Mossberg

Medicinsk sekreterare

Yvonne Bäckström

Medicinsk sekreterare

Agnes Thiel

Psykolog under utbildning

Amanda Christensen-Kaiser

Samtalsterapeut

Anita Elgemark

psykolog

Anna Forsling

PSYKOLOG

Anna Sewall

Psykolog

Daniel Björkander

Psykolog

Elin Lindsäter

Psykolog

Emma Eriksson

Psykolog under utbildning

Eva Zetterqvist

psykolog

Hedda Nyman

Psykolog

Johanna Engelbrektsson

Psykolog

Katja Sjöblom

Psykolog

Linnea Adolfsson

PSYKOLOG

Lovisa Mellerby

Psykolog under utbildning

Maja Bohman

Psykolog under utbildning

Mari Bentzer

Psykolog

Maria Lagerlöf

Psykolog

Maria Vikström

Kurator

Rebecca Levi

psykolog

Sabrina Engström

Psykolog

Föräldraledig

Sara Brandell

Psykolog

Sara Nyström

Kurator

Victoria Sennerstam

Psykolog

Ann-Mari Westerdahl

Barnsjuksköterska Hemmesta

Birgitta Sköldberg

Barnsjuksköterska Gustavsberg

Cecilia Lindkvist

Hemsjukvården

Christina Grape Viding

Sjuksköterska

Elisabet Andersson

Hemsjukvården

Emma Björkman

Barnsjuksköterska Gustavsberg

Emma Niklasson

Barnsjuksköterska Djurö, Hemmesta

Frida Björman

Barnsjuksköterska Djurö,Hemmesta

Gunilla Nordström

Distriktssköterska

Helena Backlund

DISTRIKTSSKÖTERSKA

Helle Mårdh

Sjuksköterska

Hennie Ekelund

Sjuksköterska

Inger Åsberg

Hemsjukvården

Irene Lingqvist

Hemsjukvården

Janina Hettman

Sjuksköterska

Jessica Strid

distriktssköterska

Karin Karlsson

Barnsjuksköterska Gustavsberg

Katarina Elander-Alberts

Sjuksköterska

Katarina Pehrsson

Distriktssköterska

Kerstin Welin Södergren

Hemsjukvården

Lisa Dollbring

Distriktssköterska

Lisa Nellåker

Hemsjukvården

Lisa Pettersson

Barnsjuksköterska Gustavsberg

Louise Wallin

Sjuksköterska

Malin Molin

Barnsjuksköterska Hemmesta

Maria Buskas

Sjuksköterska

Maria Landesved

Sjuksköterska

Maria Silversten

Hemsjukvården

Matilda Lindvall

Sjuksköterska

Mikaela Levin

Distriktssköterska

Mira Hjelmgren

distriktssköterska

Nanna Gautier Folbäck

Sjuksköterska

Nathalie Broman

Sjuksköterska

Sirkka Lytter

distriktssköterska

Susanne Löfstrand

Distriktssköterska

Tina Grape Viding

Sjuksköterska

Ute Backteman

Barnsjuksköterska Gustavsberg

Åsa Wärlinge

Sjuksköterska

Anna Hammarström

Undersköterska

Annika Eriksson

Undersköterska

Belinda Olsson

Undersköterska

Charlotte Hammerfeldt

Undersköterska

Christina Andreasson

Undersköterska

Elisabet Sörensson

Undersköterska

Gunilla Willsch

Undersköterska

Karin Vall

Undersköterska

Marie Norling

Undersköterska

Pia Johansson

Undersköterska

Dragan Pajic

Hemsjukvården

Zakina Palm

Hemsjukvården

Nina Evers

Fotterapeut

Mery Björk

Fotterapuet

Alva Scmid

Fysioterapeut

Anna Bryne

Arbetsterapeut

Anna Zakrisson Lord

Arbetsterapeut

Anne Wetterholm

Sjukgymnast, rehabkoordinator

Anneli Persson Miller

Arbetsterapeut

Annika Elmstedt

Sjukgymnast/Vik. Enhetschef rehab

Ann-Sofie Ahldén

Arbetsterapeut

Beatrice Johansson

Fysioterapeut

Caroline Ström

Sjukgymnast

Cecilia Winkfield

Sjukgymnast

Eva Eriksson

Fysioterapeut

Filippa Bartoletti

Sjukgymnast

Ida Dowding

Sjukgymnast

Ingela Johansson

Undersköterska

Jenny Nielsen

Fysioterapeut

Johanna Bäckström

Sjukgymnast, OMT-specialist

Lena Gärde

Dietist

Lena Hamberg

Logoped

Lisa Person

Fysioterapeut

Lotta Roos

Arbetsterapeut

Malin Hagenbjörk

Logoped

Maria Nordberg

Logoped

Olle Ingeson

Sjukgymnast

Sami Kuronen

Fysioterapeutl, diettist

Sandra Nordenson

Dietist

Sebastian Festin

Fysioterapeut

Sebastian Hejdedal

Fysioterapeut

Sofie Lis

Arbetsterapeut

Urban Äng

Kiropraktor

Alexander Björkqvist

ST-läkare

Andrea Asplund

specialist i allmänmedicin

Anna-Lisa Thoren

ST-läkare

Björn Eriksson

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Boel Aniansson

ST-läkare

Caroline Asplund

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Caroline Sundlöf

ST-läkare

Christina Unger-Lithner

ST-läkare

Cristina Repta

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Ehsan Al-Nuami

ST-läkare

Erik Borg

ST-läkare

Eva Litnäs

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Hans Liljeberg

ST-läkare

Helena Almer

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Helene Bodegård

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Isabella Snickars

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Jacob Andersson

ST-läkare

Javeria Ahmad

ST-läkare

Lotta Hallhagen

Specialist i allmänmedicin

Madeleine Hummel

ST-läkare

Maria Fröberg

specialist i allmänmedicin

Mats Wiktorsson

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Melissa Farahani

ST-läkare

Pauline Khouri

SPECIALIST I ALLMÄNMEDICIN

Rebecca Melzer

ST-läkare

Rebecka Rudström

ST-läkare

Sara de Freitas

ST-läkare

Tobias Foss

ST-läkare

Torsten Björsenius

Ortoped

Åsa Vidjeskog

ST-läkare

Marika Nyman

Enhetschef

Kiro Frank

Barnmorska

Michaela Granqvist

Barnmorska

Susanne Keijser Karre

Barnmorska

Åsa Tufvesson

Barnmorska

Sök jobb

Sök jobb

Sök jobb

Lediga jobb

Här kan du se de lediga tjänster som finns hos oss inom vårdcentralerna just nu

Kom och arbeta hos oss!

Här gör du skillnad varje dag, och en dag är nästan aldrig den andra lik.

Hos oss finns meningsfulla, roliga och spännande arbeten med goda karriärmöjligheter. Som en av Sveriges största vårdgivare kan vi erbjuda stora utvecklingsmöjligheter inom exempelvis forskning, specialisering eller ledarskap. Vi har stort fokus på utvecklingsfrågor. Vi lär av varandra och arbetar ständigt för att hitta bra arbetsformer. Allt för att på bästa sätt kunna möta och ta hand om alla som kommer till oss.

Våra verksamheter bedrivs i trivsamma lokaler i nära anslutning till kommunikationer. Det råder ingen tvekan om att Sveriges viktigaste arbeten finns hos oss inom vården.

Gemensam värdegrund och medarbetare vi söker

Vi vill självklart att du delar vår gemensamma värdegrund: patientens fokus, allas lika värde och arbetsglädje. Utöver den bör du ha en god klinisk kompetens, stort engagemang och vara genuint intresserad av att förändra många människors liv.

Är du intresserad av administrativt arbete, krävs det inte alltid att du har klinisk kompetens.

Aktuella tjänster hittar du på Stockholms läns landstings webbplats

Möt människor från hela världen

Om du är nyfiken, intresserad av människor och av att lära nytt har vi jobb som passar dig.

Student

Dagens studenter är morgondagens medarbetare inom Stockholm läns sjukvårdsområde. 

Stockholms läns sjukvårdsområde välkomnar studenter inom många vårdyrken och med vår breda verksamhet har vi mycket att erbjuda er. Som student är du viktig i vårt arbete med att utveckla framtidens hälso- och sjukvård.

Varje år genomför ett stort antal studenter sin verksamhetsförlagda utbildning (VFU) hos Stockholms läns sjukvårdsområde. 

Vilka kategorier som finns på de olika vårdcentralerna kan variera, men de studentkategorier som finns inom Stockholms läns sjukvårdsområde idag är:

 • Arbetsterapeuter
 • Biomedicinska analytiker
 • Dietister
 • Kuratorer
 • Logopeder
 • Läkare
 • Psykologer
 • Psykoterapeuter
 • Fysioterapeuter
 • Sjuksköterskor i grund- och specialistutbildning
 • Undersköterskor
 • Medicinska sekreterare

Vi hoppas att vi ses!

När vi har stängt

När vi har stängt

Närakuten Nacka

Inom vissa områden i Stockholm saknas en husläkarjour i det direkta närområdet. Du som behöver vård utanför vår öppettid hänvisas då istället till närmaste närakut.

Närakuten är öppen alla dagar klockan 8-22. Kontakta 1177 Vårdguidens sjukvårdsrådgivning på telefon 1177 innan du åker till närakuten. Sjuksköterskorna där kan ge dig råd om du får bäst hjälp.

Videomöte med läkare
Vi erbjuder även videomöte med läkare alla dagar i veckan mellan klockan 7-21 via appen Alltid öppet.

Vid akut allvarlig skada eller sjukdom ring 112.

Akademisk vårdcentral

Akademisk vårdcentral

Studentmottagning
Vi har en studentmottagning där vård- och medicinstudenter gör sin verksamhetsförlagda praktik. Under handledning av ordinarie läkare blir du som patient grundligt undersökt. Att ge studenter möjlighet till praktik är en viktig del av vårt uppdrag som akademisk vårdcentral.

Kompetenscentrum för psykisk ohälsa
Gustavsbergs vårdcentral har ett uppdrag av Stockholms läns sjukvårdsområde att sprida kunskap om hur vård av psykisk ohälsa kan bedrivas på bästa sätt inom primärvården.
Läs mer om kompetenscentrum psykisk ohälsa

Uppdrag som akademisk vårdcentral

Akademiska vårdcentraler sammanför utbildning, utveckling och forskning med vardagen i primärvården. Idag finns det åtta akademiska vårdcentraler inom Stockholms läns landsting. De driver nätverk för att ge stöd och säkerställa kvalitet i utbildning, utveckling och patientnära forskning inom landstinget.

En viktig del för akademiska vårdcentraler är att ta emot vård- och medicinstudenter under deras verksamhetsförlagda utbildning. De ska också stimulera medarbetare till akademisk fördjupning för att ge en evidensbaserad, högkvalitativ vård och service till patienterna.

Läs mer på akademiskavardcentraler.se 

Kurser för dig som patient

Kurser för dig som patient

Psykisk ohälsa - aktuell forskning på vårdcentralen

Vi har ett flertal forskningsprojekt på vårdcentralen. Bland annat undersöker vi nya behandlingar för ångest, stress, depression, hälsoångest och sömnproblem genom KBT i grupp samt internet KBT och självbehandlingshjälp i bokformat. Vi undersöker också vikten av kontakt med arbetsplats och stöd för arbetsåtergång vid sjukskrivning.

Träna mindfulness

 

Våra drop-in till mindfulness är inställda tills vidare!

 

Guidad självhjälp-oro

För dig som går självhjälpsbehandlingen för oro finns det en del i behandlingen där du ska göra en övning i medveten närvaro.Vidare instruktioner för hur du går till väga med övningen finner du i ditt behandlingsmaterial.

Övningen är uppläst av Julia Boberg, och rättigheterna till texten tillhör Erik Andersson

Öppna föreläsningar 2020

Våra öppna föreläsningar är inställda under resten av terminen.

 

Vill du hitta vägar till att må bättre? Besväras du eller någon anhörig till dig av sömnbesvär, stress, ångest eller nedstämdhet?

Vi erbjuder alla våra listade patienter att komma på de föreläsningar våra psykologer håller varje onsdag klockan 16-17. Det är ett tillfälle att få kunskap och strategier för hur en ond cirkel kan brytas och vad du kan göra för att må bättre. Våra teman är sömn, ångest/oro, stress och depression/nedstämdhet. Varmt välkommen!

 

 

Till toppen