Vi erbjuder
Här kan du hitta information om våra olika mottagningar.
Läkarmottagning
Bokningsbara snabbtider
För kortare besök till läkare, vid till exempel infektioner, urinvägsbesvär eller hudförändringar, släpper vi bokningsbara tider 24 timmar i förväg. Dessa kan ni boka via 1177.se eller appen Alltid öppet.
Du kan även boka dem via receptionen eller ringa 08-587 543 13.
Läkarmottagningen erbjuder
Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger dig en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.
Ibland finns behov av annan specialistvård och då ordnar vi med remiss för sådan bedömning. Vi kan även hjälpa dig med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg
På mottagningen kan du både möta specialistläkare och läkare under fortbildning, såsom specialisttjänstgöring (ST) och allmäntjänstgöring (AT).
Senast ändrad: 2018-01-26
Sjuksköterskemottagning
Sjuksköterskemottagningen erbjuder
På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.
Senast ändrad: 2018-01-26
Boka videomöte
Du kan boka videomöte med våra läkare, sjuksköterskor och vårt psykosociala stöd som alternativ till att besöka oss. Du bokar och genomför videomötet i appen Alltid öppet.
Så här går det till
- Ladda ner appen Alltid öppet kostnadsfritt från Google Play eller App Store.
- Logga in säkert med BankID.
- Boka videomöte på en tid som passar dig. Du hittar lediga tider på vår vårdcentral under rubriken ”Boka tid på mottagning” och vidare under vår vårdcentral.
- Några minuter innan avtalad tid loggar du in i appen. Du hittar ditt videomöte under rubriken Mina ärenden. Tryck på "videomöte" och sedan "starta video". Videomötet startar när vårdgivaren ansluter till mötet.
- Sitt på en lugn plats med god internetuppkoppling där du kan prata ostört, använd gärna headset.
Videomöte utanför våra öppettider
Genom ett samarbete mellan alla vårdcentraler i Region Stockholms regi kan vi erbjuda videomöte med läkare alla dagar i veckan klockan 7-21, både vardag och helgdag. Du bokar videomöten i appen Alltid öppet under "Husläkarmottagning online".
Läs mer om videomöte utanför våra öppettider
Senast ändrad: 2020-01-30
Hemsjukvård
Hemsjukvården erbjuder
Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.
Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.
Senast ändrad: 2018-01-29
Intyg
Vill du ha hjälp med intyg är det följande priser som gäller hos oss:
- Anställning, friskintyg: 625 kronor
- Arbetsförmedling, intyg angående placering med mera: Timtaxa*
- Behandlingshjälpmedel eller läkemedel, intyg om innehav exempelvis inför en resa: 313 kronor
- Försäkringsbolag, alla intyg: Timtaxa*
- Förstadagsintyg till arbetsgivare: 313 kronor
- Körkortstillstånd, hälsodeklaration: 625 kronor
- Livsmedelsintyg: Timtaxa*
- Reseåterbud, intyg till resebyrå: 313 kronor
- Rättsintyg: Timtaxa*
- Skolgång, intyg som rör barns skolsituation: 313 kronor
*Timtaxa innebär 250 kronor plus eventuell moms per påbörjad kvart.
Vi erbjuder hjälp med vissa intyg som exempelvis myndigheter och arbetsgivare kräver. Uppge att det gäller intyg när du bokar din tid.
Kostnaden för intyg ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte.
På 1177.se kan du läsa mer om avgifter för intyg.
Läkarintyg vid sjukpenning först efter tre veckor
Regeringen har tillfälligt beslutat att du inte behöver lämna in ett läkarintyg de första 21 dagarna när du är sjuk. Om du fortfarande är sjuk efter 21 dagar måste du lämna in ett läkarintyg när du ansöker om sjukpenning.
Vård av barn
Du behöver inte längre skicka in ett läkarintyg när du ansöker om vab fast ditt barn har varit sjukt eller smittat i mer än sju dagar. Det gäller oavsett orsaken till ditt barns sjukdom eller smitta.
På Försäkringskassans webbplats finns aktuell information kring ersättning
Senast ändrad: 2018-01-30
Medicinsk fotvård
Telefonnummer
08-587 543 24
Telefontid
Måndag 13.30-14.30
Onsdag 10-10.45
Vi erbjuder medicinsk fotvård. Det kan till exempelvis handla om patienter med komplikationer på grund av diabetes, cirkulationsrubbningar, reumatiska sjukdomar eller andra fotproblem. För besök krävs remiss från din läkare.
Senast ändrad: 2020-10-30
Psykosocialt stöd
Du får kontakt med vår psykolog genom remiss från din läkare.
Psykosocial mottagning erbjuder
Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om att du är nedstämd, känner oro eller ångest, har sömnsvårigheter eller är i kris. Om bekymren vuxit sig så pass stora att du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidare remittering.
Senast ändrad: 2018-01-26
Psykosocialt stöd barn och unga
Första linjens psykiatri 0-17 år
Djursholms Husläkarmottagning har en barnpsykolog med uppdrag att behandla lindrigmåttlig psykisk ohälsa, det vill säga bekymmer som ännu inte vuxit sig alltför stora. Det kan handla om oro under spädbarnstiden, täta utbrott hos små barn, ängslighet hos barn som gör att barnet exempelvis uppvisar separationsångest, att vardagen präglas av ständiga konflikter i familjen eller att en tonåring känner sig stressad och nedstämd.
Vi erbjuder psykologbedömning, rådgivning och kortare behandlingsinsatser av psykisk ohälsa hos barn och ungdomar. Om det visar sig att fler resurser behövs för att reda ut problemen så får man hjälp med hänvisning vidare eller remittering till rätt ställe.
Skicka in vårdbegäran
Vårdnadshavare kan själva kontakta vår mottagning via vårdbegäran. Inkommen vårdbegäran bedöms av vår psykolog. Om det finns behov av kompletterande information eller om ärendet bedöms tillhöra en annan vårdnivå utifrån de uppgifter som lämnats i vårdbegäran kommer mottagningen att kontakta er. När vårdbegäran bedömts ges ett skriftligt svar till den adress där barnet/ungdomen är folkbokförd.
Ladda ner och skriv ut vårdbegäran (pdf)
Kontakt via remiss
Man kan även få kontakt med barnpsykolog genom remiss/hänvisning till oss från en annan vårdgivare. Samtalen hos barnpsykolog är kostnadsfria, det finns inga krav på listning.
Vi tar inte emot akuta fall utan hänvisar då till BUP "En väg in" (vardagar 7.30-16), telefon 08-514 524 50 eller BUP Akutenhet (kvällar, nätter, helger) telefon 08-616 69 00.
Senast ändrad: 2020-10-28
Provtagning
Karolinska Universitetslaboratorium tar emot alla som har med en remiss. Tänk på att väntetiderna ofta är kortare i slutet av veckan.
Telefonnummer: 08-753 66 25.
Öppettider: måndag-torsdag klockan 8-16, fredagar klockan 8.00-14.30.
Allmänt vid provtagning
Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.
Fastande prover
Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten.
Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.
Urinprov
Om du ska lämna urinprov bör du ta med dig morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.
Senast ändrad: 2018-01-26
Vaccination
För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. Avgiften för vaccinationer ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. Även barn och ungdom under 18 år betalar avgift.
Senast ändrad: 2020-10-14