icon-newsNyheter

Nyheter

Vaccinera dig mot årets influensa

Vi rekommenderar dig att vaccinera dig mot årets influensa och pneumokockinfektion om du är 65 år eller äldre, har vissa underliggande sjukdomar eller är gravid. För dig är vaccinationen kostnadsfri.

Under november månad kommer vi prioritera att vaccinera dig som tillhör en riskgrupp. Vaccinet skyddar inte mot covid-19. Även om du inte tillhör någon riskgrupp är du välkommen att boka tid för vaccination mot en kostnad längre fram.

Som patient kan du vara trygg när du besöker oss. För att undvika smittspridning erbjuder vi inte någon drop-in utan endast tidbokade besök.

Läs mer om vaccination

Kontakt

Kontakt

 

Boka tid

På grund av den pågående pandemin har vi stängt möjligheten att boka tid via webben.

Boka tid via telefon

Telefonnummer: 08- 123 407 00
Telefontid: vardagar 8-17

Välkommen att ringa och boka tid. Om du vill slippa vänta i telefonkö kan vi ringa upp dig. Du knappar in ditt telefonnummer och får en tid när en sjuksköterska kommer att ringa till dig.

Vill du boka videomöte så gör du det i appen Alltid öppet.

SMS-påminnelse

Du kan få en SMS-påminnelse av bokade besök som skickas två dagar före bokat besök. Om du byter mobiltelefonnummer är det ditt ansvar att snarast meddela det till vårdcentralen.

Chatt

Om du har haft en vårdkontakt med oss under de senaste tre åren kan du chatta med oss i appen Alltid öppet. Vi svarar på din fråga inom 24 timmar på vardagar. Det är kostnadsfritt.

Avboka tid

Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år.

Tolk

Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss gärna redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Öppettider

Vårdcentralens öppettider

Vardagar 8-17

Synpunkter

Du får gärna mejla in dina synpunkter till oss. men tänk på att aldrig skicka något som innehåller patientuppgifter via e-post.

synpunkter.brommaplan@sll.se

När ska jag söka vård?

Söka vård eller vila hemma?

Hos 1177 Vårdguiden får du vägledning vid vanliga symtom hos barn och vuxna. Svara på tre frågor och få tips om egenvård eller var du kan söka vård.

Läs mer på 1177.se

Välj oss

Välj oss

Vi erbjuder vård med hög kvalitet och omtanke. Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du listar dig enkelt hos oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller genom att fylla i vår blankett och posta till oss. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att välja en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Ladda ned

Listningsblankett vuxen (pdf)
Listningsblankett barn (pdf)

Videomöte

Videomöte

Vi erbjuder videomöte med läkare alla dagar i veckan mellan klockan 7-21, både vardag och helgdag. Du bokar videomöten i appen Alltid öppet under Husläkarmottagning online. Detta erbjuds i samarbete med alla vårdcentraler i Region Stockholms regi.

Vi kan boka videomöte med dig

Vi kan även erbjuda dig videomöte som ett alternativ till återbesök om det är lämpligt. På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. När du och vården är överens om en tid bokar vården videomötet med dig. Videomötet genomförs i appen Alltid öppet.

Så här går det till

 1. Ladda ner appen Alltid öppet kostnadsfritt från Google Play eller App Store.
 2. Logga in säkert med BankID.
 3. Några minuter innan avtalad tid loggar du in i appen. Du hittar ditt videomöte under rubriken Mina ärenden. Tryck på "videomöte" och sedan "starta video". Videomötet startar när vårdgivaren ansluter till mötet.
 4. Sitt på en lugn plats med god internetuppkoppling där du kan prata ostört, använd gärna headset. 

Avboka videomöte

Senast 24 timmar innan ditt besök eller videomöte behöver du avboka, annars debiteras du för uteblivet besök. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller 85 år och äldre.

Avgifter

Videomöte har samma pris som besök på mottagning. Frikort gäller. Videomöten betalas via faktura.

Ombud för barn

Som vårdnadshavare till barn under 13 år kan du utföra ärenden för barnet i appen. Första gången du ska agera ombud behöver du klicka på "förälder" och ange barnets personnummer. När du agerar ombud i fortsättningen klickar du på "agera ombud".

Tolk

Det finns tyvärr inte möjlighet att ha tolk vid ett videomöte.

Support tekniska frågor

Har du tekniska frågor eller problem med appen mejlar du alltidoppet.slso@sll.se 

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Här kan du hitta information om våra olika mottagningar.

Läkarmottagning

Du har möjlighet att välja en fast läkarkontakt hos oss. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård. Valbara läkare hos oss är:

 • Mandana Azari 
 • Olle Eriksson
 • David Bergman
 • Dagmar Halvarsson
 • Maria Eliasson
 • Martin Bratt 
 • Sam Sorial

Maria Lund, specialist i allmän medicin slutar 30 juni. Ni som är listade hos Dr Lund kommer fördelas enligt följande: Personer med efternamn som börjar på A-I tilldelas Ylva Hartman Nord och personer med efternamn som börjar på J-Ö tilldelas Sam Sorial.

Ni kan när så önskas välja att byta husläkare.

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger dig en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av annan specialistvård och då ordnar vi med remiss för sådan bedömning. Vi kan även hjälpa dig med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg

På mottagningen kan du både möta specialistläkare och läkare under fortbildning, såsom specialisttjänstgöring (ST) och allmäntjänstgöring (AT).

Senast ändrad: 2018-01-24

Sjuksköterskemottagning

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Senast ändrad: 2018-01-24

Astma/Allergi/KOL

Hos oss får du tillgång till ett astma/KOL-team med två specialistutbildade sköterskor samt en specialistläkare. Teamet erbjuder individuell utbildning kring astma, allergi och KOL. Vi samarbetar också med Bromma Rehab Västra KOL-skola vilken innefattar träning och föreläsningar en gång per vecka i cirka 8 veckor.

För att komma till astma/KOL-teamet måste din läkare först skriva en remiss.

Astma/Allergi/KOL-mottagningen erbjuder

Vi erbjuder dig med allergi, astma eller KOL stöd. Det kan bland annat vara allergitester och kontroll av din lungfunktion, förebyggande insatser, ökad kunskap om din sjukdom och fortlöpande vård. Det finns stora hälsovinster i att sluta röka. Vi hjälper till med rökavvänjning genom rådgivning och motiverande samtal.

Sluta-Röka-Linjen

Sluta-Röka-Linjen arbetar med tobaksavvänjning. De erbjuder telefonsamtal som kan öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar. Du kan också chatta med dem eller fylla i kontaktformuläret på deras webbsida för att bli uppringd.

Läs mer på slutarokalinjen.se

Senast ändrad: 2018-01-24

Diabetesmottagning

Hos oss får du tillgång till ett diabetesteam med en distriktssköterska som har specialistutbildning inom diabetes samt två specialistläkare. Vi samarbetar också med dietister och fotvårdare.

Gruppundervisning om diabetes

Vill du veta mer om din sjukdom diabetes utbyta erfarenheter med andra i en liknande situation? Kom med i vår gruppundervisning som äger rum vår och höst.

Vi träffas totalt fyra gånger samt har ett uppföljningsmöte med olika teman varje gång. Gruppen består av 10-12 personer och pågår cirka 1,5 timme per gång. Alla åldrar är välkomna och det spelar ingen roll när du fick din diabetes.

Här ser du tider och teman för de aktuella träffarna

Vi erbjuder dig med diabetes stöd och fortlöpande vård. Det kan exempelvis vara kontroll av blodtryck och blodsocker, utvärdering av behandling och hjälp med självtester. Vi ger även råd och information kring kost och motion för att du på bästa sätt ska kunna hantera och leva med din sjukdom.

Senast ändrad: 2018-01-24

Hemsjukvård

Hemsjukvården erbjuder

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

Senast ändrad: 2019-09-05

Intyg

Priser för intyg

 • Anställning, friskintyg: 625 kronor
 • Arbetsförmedling, intyg angående placering med mera: Timtaxa*
 • Behandlingshjälpmedel eller läkemedel, intyg om innehav exempelvis inför en resa: 313 kronor
 • Försäkringsbolag, alla intyg: Timtaxa*
 • Förstadagsintyg till arbetsgivare: 313 kronor
 • Körkortstillstånd, hälsodeklaration: 625 kronor
 • Livsmedelsintyg: Timtaxa*
 • Reseåterbud, intyg till resebyrå: 313 kronor
 • Rättsintyg: Timtaxa*
 • Skolgång, intyg som rör barns skolsituation: 313 kronor

* Timtaxa innebär 250 kronor plus eventuell moms per påbörjad kvart.

Vi erbjuder hjälp med vissa intyg som exempelvis myndigheter och arbetsgivare kräver. Uppge att det gäller intyg när du bokar din tid.

Kostnaden för intyg ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. 

På 1177.se kan du läsa mer om avgifter för intyg.

Läkarintyg vid sjukpenning först efter tre veckor

Regeringen har tillfälligt beslutat att du inte behöver lämna in ett läkarintyg de första 21 dagarna när du är sjuk. Om du fortfarande är sjuk efter 21 dagar måste du lämna in ett läkarintyg när du ansöker om sjukpenning.

Vård av barn

Du behöver inte längre skicka in ett läkarintyg när du ansöker om vab fast ditt barn har varit sjukt eller smittat i mer än sju dagar. Det gäller oavsett orsaken till ditt barns sjukdom eller smitta.

På Försäkringskassans webbplats finns aktuell information kring ersättning

Senast ändrad: 2018-03-09

Psykosocialt stöd barn och unga

Tranebergs vårdcentral erbjuder rådgivning, kartläggning och kortare behandling av psykisk ohälsa riktat till barn och ungdomar (0-17 år) samt deras föräldrar. Vi kan även remittera vidare om så behövs.

För att kunna påbörja psykologisk behandling ska vårdnadshavare ha gett sitt samtycke. När det gäller barn under sex år rekommenderar vi att vårdnadshavare kommer på första besöket utan barnet för att kunna bilda en uppfattning av bekymren.

Telefonnummer: 08-687 70 18, vardagar 7.30-17.30.
Kostnad: Vården är avgiftsfri.
Remiss: Det krävs ingen remiss och du kan söka oavsett var i Stockholm du bor eller på vilken vårdcentral du är listad.
Här finns vi: Tranebergs vårdcentral, Tranebergsplan 1, Bromma.

Senast ändrad: 2018-03-08

Psykosocialt stöd

Vårt psykosociala team erbjuder bedömning, rådgivning och behandling till dig som är 18 år eller äldre och som mår psykiskt dåligt. 

Vårt behandlingsutbud utgår från KBT och består av föreläsningar, gruppbehandlingar, guidad självhjälp, stödsamtal och individuell KBT. Vid individuella samtal finns möjlighet till videosamtal. 

Du bokar tid via vårt bokningsnummer 08-123 407 00 eller vid besök hos din läkare. 

Telefonnummer: 08-123 407 00, vardagar 8-17.
Kostnad: 100 kronor. Frikort gäller. 

Gruppbehandling KBT startar i höst

Gruppbehandling för depression och ångest startar 21 januari 2021 på Brommaplans vårdcentral. Mer information kommer.

Drop-in - inställt tills vidare

Vi kan i stället erbjuda videobesök som ni kan boka via telefon 08-123 407 00

Psykosocial mottagning erbjuder

Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om att du är nedstämd, känner oro eller ångest, har sömnsvårigheter eller är i kris. Om bekymren vuxit sig så pass stora att du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidare remittering.

Är dina psykiska besvär svåra eller akuta rekommenderar vi att du kontaktar psykiatrin:

 • Mobila akutenheten telefon 08-123 484 00 (alla dagar 8-22)
 • Psykiatriska länsakuten på S:t Görans sjukhus telefon 08-123 492 00 (alla dagar dygnet runt)
 • Egenanmälan till Norra Stockholms psykiatri 08-123 484 00

I Mitt i Bromma kan ni läsa en artikel om vårt psykologteam. 

Senast ändrad: 2018-01-24

Rehabilitering

Kontakta oss på telefon 08-123 407 00 för att komma i kontakt med vår rehabkoordinator. Att träffa rehabkoordinatorn är kostnadsfritt.

Skador, sjukdomar eller funktionshinder kan påverka din livssituation på olika sätt. Om du har varit eller fortfarande är sjuk eller skadad kan du behöva rehabilitering för att få tillbaka så mycket av din fysiska och psykiska förmåga som möjligt. Förutom mer handfast vård erbjuder vi också många utbildningar kring olika sjukdomar och skador.

Vi kan också hjälpa dig prova ut rätt hjälpmedel. 

Senast ändrad: 2018-01-24

Vaccination

Vaccination mot influensa 

Influensa behöver du vaccinera dig mot varje år för att vara skyddad. Om du är 65 år eller äldre, är gravid eller har vissa sjukdomar rekommenderar vi att du vaccinerar dig. För dig är vaccinationen kostnadsfri. Influensavaccinet skyddar inte mot covid-19.

Tisdag den 3 november börjar influensavaccinationen dig som tillhör en riskgrupp. Vaccination av riskgrupper sker tisdagar och torsdagar 8-12 till och med 4 december. Observera att i år har vi ingen drop-in utan du måste boka tid.

Tidsbokning
1177 Vårdguidens e-tjänster eller via telefon 08-123 407 00, knappval 4.

Vi ber dig att komma precis innan din inbokade tid då vi bara släpper in några i taget för att undvika trängsel. För att underlätta flödet, ta av dig ytterkläderna före besöket och bär gärna kortärmat.

Inför vaccinationen får du gärna fylla i och skriva ut hälsodeklarationen.

 

För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. Avgiften för vaccinationer ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. Även barn och ungdom under 18 år betalar avgift.

Senast ändrad: 2020-10-14

Äldremottagning

Du når vår äldremottagningen direkt genom att ringa telefon 08 - 123 407 09, vardagar 13-14.

Övriga tider är du välkommen att ringa på vårt ordinarie telefonnummer 08 - 123 407 00, vardagar kl 8-17.

Du som är 75 år eller äldre är välkommen till vår äldremottagning. När vi blir äldre kan vårt behov av vård och stöd öka. På äldremottagningen erbjuder vi trygghet, tillgänglighet och kontinuitet.

Vi kan till exempel hjälpa dig med en individuell vårdplanering eller genomgång av dina mediciner. Vi erbjuder också förebyggande hälsovård och kan tillsammans med dig se över kost och motion.

Vid behov får du även kontakt med andra specialister, exempelvis läkare, sjukgymnast, dietist och arbetsterapeut. Om du behöver boka flera tider kan du få hjälp att koordinera dem så att det passar dig.

Senast ändrad: 2018-01-24
1177 Vårdguidens e-tjänster

1177 Vårdguidens e-tjänster

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta vården dygnet runt. Du kan till exempel boka, omboka och avboka tid eller förnya recept. Du behöver ha BankID för att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster. Här är en del av innehållet du får vid inloggat läge:

Läs din journal

Du som är över 16 år kan läsa följande information i inloggat läge:

 • journalanteckningar
 • vissa provsvar
 • diagnoser
 • vårdbesök

All information som finns i journalen kan inte visas på grund av tekniska begränsningar. Det kommer att läggas till mer information så snart det blir möjligt. Den äldsta journal-informationen är i de flesta fall från 1 januari 2016.

Översikt recept och läkemedel

Du får ta del av de elektroniska recept där du har något kvar att hämta ut och kan se vilka läkemedel du har hämtat ut i Sverige under de senaste 15 månaderna. Du kan också se de tillfällen då förskrivare, farmaceuter och sjuksköterskor har läst vilka läkemedel du har hämtat ut.

Förnya recept

När ditt läkemedel börjar ta slut förnyar du det enklast via nätet. Du loggar in och väljer den vårdcentral som gett dig receptet. Mottagningen bedömer om de kan förlänga receptet eller om de behöver träffa dig först. Vårdpersonalen förlänger receptet och du får ett meddelande när det kan hämtas ut på apoteket.

Information om ditt högkostnadsskydd för läkemedel och hjälpmedel

Du kan ta del av hur mycket du under högkostnadsperioden har betalat för läkemedel och hjälpmedel som ingår i högkostnadsskyddet. Du kan se om du får någon rabatt vid nästa köp och hur mycket mer du behöver betala innan du får frikort.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Praktiskt vid besök

Praktiskt vid besök

Hitta hit

Vi finns vid Brommplan på Klädesvägen 12, nära tunnelbana och bussar.

Kollektivt
T-bana grön linje, 17 eller 19 till station Brommaplan. Ta höger mot Klädesvägen 12. 
Buss kör från Ekerö, Danderyd, Solna och Sundbyberg till Brommaplan.

Bil
Parkering finns utanför ICA eller i parkeringshuset vid Klädesvägen, mitt emot entrén till vårdcentralen.

Karta

Tillgänglighet
Vårdcentralen ligger 1 trappa upp. 

Tolk

Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

När vi har stängt

När vi har stängt

På kvällar och helger när vårdcentralen har stängt kan du vända dig till husläkarjouren. De erbjuder telefonrådgivning och möjlighet till videomöte via appen Alltid öppet. De har ingen drop in.

Under coronapandemin kan husläkarjouren i vissa fall erbjuda fysiska besök till läkare efter bedömning och tidbokning per telefon, exempelvis om det handlar om sårskada eller urinvägsinfektion. För övriga fysiska besök som inte kan vänta till nästa vardag hänvisar de till närakuten.

Brommaplans husläkarjour

Telefon: 08-123 407 50 

Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Mikael Pettersson

Specialist i allmänmedicin, Medicinskt ansvarig läkare, Ledning

Arezo Gholami

Vik. läkare

Björn Sjöberg

Vik. läkare

Dagmar Halvarsson

Specialist i allmänmedicin

David Bergman

Specialist i allmänmedicin

Ebba Lidman

ST-läkare

Golnaz Sadat

ST-läkare

Hanna Landberg

Vik. läkare

Lisa Stjern

ST-läkare

Mandana Azari

Specialist i allmänmedicin

Maria Eliasson

Specialist i allmänmedicin

Martin Bratt

Specialist i allmänmedicin

Maryam Zandi

ST-läkare

Mathias Björk

ST-läkare

Olle Eriksson

Specialist i allmänmedicin

Pernilla Eriksson

ST-läkare

Rebecca Knutas

Vik. läkare

Sam Sorial

Specialist i allmänmedicin

Simeon Letmark Sundelius

St-läkare

Sotiria Ntai

Specialist i allmänmedicin

Torgny Magnusson

Specialist i allmänmedicin, Ledning

Weaam Am Ali

ST-läkare

Vegard Kaldestad

Vik. läkare

Ylva Hartman Nord

ST-läkare

Anette Rosberg

Diabetessköterska

Anna Klingberg

distriktssköterska

Anna Lagunoff

Distrikts/Diabetessköterska

Birgitta Abefelt

Sjuksköterska

Carina Karlsson

Sjuksköterska

Cassandra Larsson

Sjuksköterska

Erika Risberg-Stråth

Sjuksköterska

Föräldraledig

Felicia Skoog

Sjuksköterska

Frida Hansson

Sjuksköterska

Jenny Östergren

Sjuksköterska

Jessica Johansson

distriktssköterska

Johanna Lindén

Sjuksköterska

Linn Forsman

Sjuksköterska

Tjänstledig

Malin Riese

Distriktssköterska

Maud Dahl

Distriktssköterska

Mikaela Wahlberg

Sjuksköterska

Föräldraledig

Pernilla Björk

Sjuksköterska

Rebecca Dahm

Sjuksköterska

Sandra Claesson

Sjuksköterska

Föräldraledig

Annika Andersson

Undersköterska

Ellinor Wesström

Undersköterska

Eva Danielsson

Undersköterska

Karin Lindström

Undersköterska

Nathalie Apelgren

Undersköterska

Suzan Ahmed

Undersköterska

Gerd Tinglöf-Engström

Verksamhetschef

Johanna Högberg

Enhetschef

Emelie Larsson

Medicinsk sekreterare

Karin Näslund

Medicinsk sekreterare

Linda Stjernholm

Medicinsk sekreterare

Marie Hansson

Medicinsk sekreterare

Michel Demir

Medicinsk sekreterare

Sandra Sedighi

Psykolog, Enhetschef

Charlotta Frennby

Psykolog

Karin Johansson

Psykolog

Katja Rossow Heino

Psykoterapeut

Maria Olsén

Kurator

Sök jobb

Sök jobb

Sök jobb

Lediga jobb

Här kan du se de lediga tjänster som finns hos oss inom vårdcentralerna just nu

Kom och arbeta hos oss!

Här gör du skillnad varje dag, och en dag är nästan aldrig den andra lik.

Hos oss finns meningsfulla, roliga och spännande arbeten med goda karriärmöjligheter. Som en av Sveriges största vårdgivare kan vi erbjuda stora utvecklingsmöjligheter inom exempelvis forskning, specialisering eller ledarskap. Vi har stort fokus på utvecklingsfrågor. Vi lär av varandra och arbetar ständigt för att hitta bra arbetsformer. Allt för att på bästa sätt kunna möta och ta hand om alla som kommer till oss.

Våra verksamheter bedrivs i trivsamma lokaler i nära anslutning till kommunikationer. Det råder ingen tvekan om att Sveriges viktigaste arbeten finns hos oss inom vården.

Gemensam värdegrund och medarbetare vi söker

Vi vill självklart att du delar vår gemensamma värdegrund: patientens fokus, allas lika värde och arbetsglädje. Utöver den bör du ha en god klinisk kompetens, stort engagemang och vara genuint intresserad av att förändra många människors liv.

Är du intresserad av administrativt arbete, krävs det inte alltid att du har klinisk kompetens.

Aktuella tjänster hittar du på Stockholms läns landstings webbplats

Möt människor från hela världen

Om du är nyfiken, intresserad av människor och av att lära nytt har vi jobb som passar dig.

Student

Dagens studenter är morgondagens medarbetare inom Stockholm läns sjukvårdsområde. 

Stockholms läns sjukvårdsområde välkomnar studenter inom många vårdyrken och med vår breda verksamhet har vi mycket att erbjuda er. Som student är du viktig i vårt arbete med att utveckla framtidens hälso- och sjukvård.

Varje år genomför ett stort antal studenter sin verksamhetsförlagda utbildning (VFU) hos Stockholms läns sjukvårdsområde. 

Vilka kategorier som finns på de olika vårdcentralerna kan variera, men de studentkategorier som finns inom Stockholms läns sjukvårdsområde idag är:

 • Arbetsterapeuter
 • Biomedicinska analytiker
 • Dietister
 • Kuratorer
 • Logopeder
 • Läkare
 • Psykologer
 • Psykoterapeuter
 • Fysioterapeuter
 • Sjuksköterskor i grund- och specialistutbildning
 • Undersköterskor
 • Medicinska sekreterare

Vi hoppas att vi ses!

Kurser för dig som patient

Kurser för dig som patient

Föreläsningar

Välkommen på föreläsningar om psykisk ohälsa

Vill du hitta vägar till att må bättre? Besväras du eller någon anhörig till dig av sömnbesvär, stress, ångest eller nedstämdhet? Välkommen att boka dig på våra föreläsningar som grundar sig i Kognitiv beteendeterapi.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har begränsat antal platser på föreläsningarna.

22 september
Stress 2 – verktyg att hantera stress/utmattning

29 september
Nedstämdhet/depression – strategier för att må bättre

6 oktober
Oro och ältande

13 oktober
Kris och sorg

20 oktober
Stress 1 – ökad förståelse för stress/utmattning

27 oktober
Ångest – råd och tekniker för att bryta undvikanden 

3 november
Stress 2 – verktyg att hantera stress/utmattning

10 november
Nedstämdhet/depression – strategier för att må bättre 

17 november
Oro/ältande – att hantera negativa tankemönster 

24 november
Sömnbesvär – att sova bättre och bryta dåliga sömnmönster 

1 december
Stress 1 – ökad förståelse för stress/utmattning    

8 december
Ångest – råd och tekniker för att bryta undvikanden 

15 december
Stress 2 – verktyg att hantera stress/utmattning 

Tid: 15.45-17 Obs kom senast 15.40!
Kostnad: 100 kronor - frikort gäller. Uteblivet besök debiteras
Anmälan: Telefonnummer 08-123 407 00 eller via receptionen.

Föreläsare:

 • Sandra Sedighi, leg psykolog
 • Katja Rossow Heino, leg psykoterapeut
 • Charlotta Frennby, leg psykolog
 • Maria Olsén, kurator med steg 1 i KBT
 • Karin Johansson, leg psykolog
 • Katarina Johnsson, leg psykoterapeut

Gruppbehandlingar

Gruppbehandling - depresseion och ångest

Startar 21 januari 2021 på Brommaplans vårdcentral. Mer information kommer. 

KBT - gruppbehandling, hösten 2020

Kognitiv beteendeterapi (KBT) har visat sig ha god långsiktig effekt för ångest- och depressionstillstånd.

Till hösten startar åter den evidensbaserade behandlingsmodellen "Unified Protocol", kursen består av 12 sessioner. Självklart finns möjlighet till två meters avstånd i gruppen utifrån Corona-situationen.

Innehåll:

 • Bättre förstå dina svårigheter
 • Tydliga målformuleringar
 • Öka din medvetenhet om undvikanden
 • Närma dig obehagliga känslor och tankar
 • Ökad beteenderepertoar = ökad livskvalitet

Målgrupp: Du med ångest och/eller depressionsbesvär
Preliminär behandlingsstart: Torsdagen 1 oktober 8:15-9:45
Kostnad: 100 kronor alternativt frikort.

Intresserad av att delta?
Du kan ringa mottagningen och boka ett bedömningssamtal. Det är helt utan föpliktelser.
Telefonnummer: 08-123 407 00

Stressbehandling

Under hösten 2020 kommer Brommaplans vårdcentral att erbjuda nya omgångar av stressbehandling i grupp för dig som vill förebygga eller har en utvecklad stressproblematik.

Gruppen kommer att ses vid 7 olika tillfällen och ger dig möjlighet att skapa nya färdigheter för att förebygga, hantera och bemöta stress i ditt liv. Behandlingen är baserad på kognitiv beteendeterapi (KBT).

Under grupptillfällena kommer vi att gå igenom:

 • Om stress och återhämtning
 • Värderingar – att leva det liv du vill leva
 • Situationsanalys – att förstå varför du gör som du gör
 • Känslostyrda beteenden/exponering – att bryta mönster för att minska stress
 • Livsregler – att bryta tankemönster som upprätthåller stress
 • Kommunikation vid stress – tekniker för att kommunicera och sätta gränser
 • Din plan framåt efter avslutad behandling

Datum är ännu inte fastställt och beror på efterfrågan.Är du intresserad av att delta, anmäl dig via telefon 08-123 407 00 eller i receptionen. Deltagande i gruppen kostar som ett vanligt sjukvårdsbesök och frikort gäller.

Varmt välkommen!
Charlotta Frennby, Leg. Psykolog

Till toppen