Vi erbjuder
Här kan du hitta information om våra olika mottagningar.
Läkarmottagning
Läkarmottagningen erbjuder
Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger dig en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.
Ibland finns behov av annan specialistvård och då ordnar vi med remiss för sådan bedömning. Vi kan även hjälpa dig med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg
På mottagningen kan du både möta specialistläkare och läkare under fortbildning, såsom specialisttjänstgöring (ST) och allmäntjänstgöring (AT).
Senast ändrad: 2018-01-23
Sjuksköterskemottagning
Sjuksköterskemottagningen erbjuder
På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.
Senast ändrad: 2018-01-23
Hemsjukvård
Hemsjukvården erbjuder
Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.
Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.
Senast ändrad: 2018-01-23
Provtagning
Laboratoriets öppettider
Måndag-fredag 8.15-11.30
Provtagning för PK-INR
Måndag-torsdag 8.15-9.30
Allmänt vid provtagning
Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.
Fastande prover
Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten.
Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.
Urinprov
Om du ska lämna urinprov bör du ta med dig morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.
Senast ändrad: 2018-01-23
Psykosocialt stöd
Öppen mottagning
Vi har öppen mottagning för alla psykologrelaterade frågot. Vi har ett begränsat antal tider, kontakta vårdcentralen för mer information om aktuella tider.
Anmäl dig i receptionen vid ankomst. Kostnad 100 kronor, frikort gäller.
När du kommer till oss första gången inleder vi med ett samtal. Planering för din behandling gör vi utifrån dina behov och vår bedömning. Ibland räcker dessa inledande samtal, ibland planerar vi tillsammans med dig om fortsatt behandling.
Psykosocial mottagning erbjuder
Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om att du är nedstämd, känner oro eller ångest, har sömnsvårigheter eller är i kris. Om bekymren vuxit sig så pass stora att du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidare remittering.
Återbesök via videolänk
Har du ett återbesök bokat till våra psykologer? Du som har en pågående kontakt med någon av våra psykologer har möjlighet att ha samtal via videolänk, istället för att komma till vårdcentralen. För att kunna genomföra ett videobesök måste du ladda ner appen Alltid öppet och ha tillgång till mobilt bank-ID. Hör av dig till vårdcentralen om du vill boka om ditt nästa återbesök till videobesök.
OBS, detta gäller ej för nybesök.
Vi erbjuder en gruppbehandling för dig med stressrelaterad ohälsa. vi har också mindfulnesskurser och mediyoga. Hör av dig till mottagningen om du är intresserad av att delta eller vill veta mer!
Kurser och föreläsningar
Senast ändrad: 2018-01-23
Vaccination
Vaccination mot influensa
Influensa behöver du vaccinera dig mot varje år för att vara skyddad. Om du är 65 år eller äldre, är gravid eller har vissa sjukdomar rekommenderar vi att du vaccinerar dig. För dig är vaccinationen kostnadsfri. Influensavaccinet skyddar inte mot covid-19.
Kontakta oss för att boka en tid för vaccination. Inför vaccinationen får du gärna fylla i och skriva ut hälsodeklarationen.
Prislista vaccinationer
- Fästingvaccin(TBE), vuxen: 350 kronor
- Fästingvaccin (TBE), barn: 300 kronor
- Influensavaccin: 200 kronor
- Pneumokockvaccin: 250 kronor
- Influensa och pneumokock: 400 kronor
För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. Avgiften för vaccinationer ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. Även barn och ungdom under 18 år betalar avgift.
Senast ändrad: 2020-10-14
Äldremottagning
Ring för information och tidsbokning.
Telefonnummer: 08-123 450 61, telefontid: vardagar 13.30-14.30.
Du får tala med en erfaren distriktssköterska utan att göra knappval. Övrig tid går det bra att lämna ett meddelande så kontaktar vi dig.
Du som är 75 år eller äldre är välkommen till vår äldremottagning. När vi blir äldre kan vårt behov av vård och stöd öka. På äldremottagningen erbjuder vi trygghet, tillgänglighet och kontinuitet.
Vi kan till exempel hjälpa dig med en individuell vårdplanering eller genomgång av dina mediciner. Vi erbjuder också förebyggande hälsovård och kan tillsammans med dig se över kost och motion.
Vid behov får du även kontakt med andra specialister, exempelvis läkare, sjukgymnast, dietist och arbetsterapeut. Om du behöver boka flera tider kan du få hjälp att koordinera dem så att det passar dig.
Senast ändrad: 2018-01-23