Vi erbjuder
Här kan du hitta information om våra olika mottagningar.
Läkarmottagning
Boka tid
- till läkare, sjuksköterska och psykolog
Telefonnummer
08-747 57 23
Telefontid
Helgfria vardagar 7.45-17
Stäket
Esbjörn Bergman, Linn Ekström Feyzi, Anna Pålsson, David Lundmark, Rebecca Martin, Maria Forsgren Lindbäck, Niklas Kahlmann, Pia Härlin
Lurbacken
Ann Bäcklund, Anne Wallin, Rita Fernholm, Anna Hallum, Emil Bromée, Karin Nilsson, Viktoria Nilsson, Hanna Cederström
Klinten
Gabriela Lundberg, Malin Gulbrandsen, Rowshan Jahan, Kalle Sällström, Markus Legeby, Sofia Storkaas Zvrskovec (tjänstledig), Gunilla Niklasson, Jenny Hällström, Vali Ileana
Fösan
Kajsa Sundqvist, Malin Ellner (tjänstledig), Anna Udén, Caroline Kappelin, Ellinor Gustafsson, Marta Elfineh, Martin Benka Wallén, Maria Groth (tjänstledig), Emma Grönwall, Jessica Sundell
Läkarmottagningen erbjuder
Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger dig en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.
Ibland finns behov av annan specialistvård och då ordnar vi med remiss för sådan bedömning. Vi kan även hjälpa dig med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg
På mottagningen kan du både möta specialistläkare och läkare under fortbildning, såsom specialisttjänstgöring (ST) och allmäntjänstgöring (AT).
Senast ändrad: 2018-01-19
Sjuksköterskemottagning
Tidsbokning och rådgivning av sjuksköterska
Telefon: 08-747 57 23
Telefontider: helgfri vardag 7.45-17
Sjuksköterskemottagningen erbjuder
På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.
Senast ändrad: 2018-01-19
Astma/Allergi/KOL
Kontakta våra Astma/KOL-sköterskor på
Telefon
08-123 382 21, vardagar klockan 8.15-9.15.
08-747 57 23, vardagar klockan 7.45-17.00.
Astma/Allergi/KOL-mottagningen erbjuder
Vi erbjuder dig med allergi, astma eller KOL stöd. Det kan bland annat vara allergitester och kontroll av din lungfunktion, förebyggande insatser, ökad kunskap om din sjukdom och fortlöpande vård. Det finns stora hälsovinster i att sluta röka. Vi hjälper till med rökavvänjning genom rådgivning och motiverande samtal.
Sluta-Röka-Linjen
Sluta-Röka-Linjen arbetar med tobaksavvänjning. De erbjuder telefonsamtal som kan öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar. Du kan också chatta med dem eller fylla i kontaktformuläret på deras webbsida för att bli uppringd.
Läs mer på slutarokalinjen.se
Senast ändrad: 2018-01-19
Barnavårdscentral
Besök gärna barnavårdscentralens egen hemsida för mer information om oss.
http://bvc.sll.se/har-finns-vi/boo/
Barnavårdscentralen erbjuder
Vi erbjuder kvalificerad barnhälsovård, utan kostnad, från barnets födelse till skolstart. Vårt mål är att tillsammans med föräldrar främja barnens hälsa, trygghet och utveckling. Vi kan ge stöd och råd i föräldraskapet, upptäcka och förebygga fysisk och psykisk ohälsa, samt uppmärksamma och förebygga risker för barn i närmiljö och samhälle.
Tänk på att inte ta med ditt barn till barnavårdscentralen när barnet är sjukt. Vi har många nyfödda som besöker oss och som vi vill utsätta för så lite smittrisk som möjligt. Kontakta istället din vårdcentral eller 1177.
Senast ändrad: 2018-01-22
Diabetesmottagning
Vi erbjuder dig med diabetes stöd och fortlöpande vård. Det kan exempelvis vara kontroll av blodtryck och blodsocker, utvärdering av behandling och hjälp med självtester. Vi ger även råd och information kring kost och motion för att du på bästa sätt ska kunna hantera och leva med din sjukdom.
Senast ändrad: 2018-01-19
Hemsjukvård
Kontakt med läkarna på hemsjukvården bokas via sjuksköterska.
Telefon
08-747 57 18
Telefontid
Helgfri vardag 8.30-9.30
Kvällar, nätter och helger
Jourhavande distriktssköterska
Telefon: 08-655 31 03
Kvällar och nätter: klockan 17-8
Lördag, söndag och helgdag: klockan 8-17
Hemsjukvården erbjuder
Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.
Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.
Senast ändrad: 2018-01-19
Livsstil
Hjälp att sluta röka
Vill du sluta röka eller snusa? Hos oss har du möjlighet att träffa professionella tobaksavvänjare i individuella stödsamtal.
Rökavvänjning innebär bland annat att vi tillsammans med dig lägger upp en plan och hittar en strategi för att du kan fortsätta vara rökfri. Detta görs genom noggranna förberedelser och inventering av dina levnadsvanor, vilket vanligtvis kräver 4-6 stödsamtal.
Telefonnummer: 08-747 57 23
Karin Nilsson, distriktssköterska
Livsstilsmottagningen erbjuder
Önskar du hjälp med att förändra dina levnadsvanor, öka motionen, ändra dina matvanor eller sova bättre? På livsstilsmottagningen kan du få kunskap och inspiration till att göra förändringar som får dig att må bättre.
Senast ändrad: 2018-01-19
Provtagning
I anslutning till vår vårdcentral finns Karolinska Universitetssjukhusets Laboratoriet Boo.
Telefon
08-517 719 99
Öppettider Laboratoriet
Måndag-torsdag 7.45-16, fredagar och dag före helgdag 7.45-14. Du som använder medicinen Waran behöver boka en tid för provtagning.
Waranprov
Som patient hos oss får du en bokad tid för provtagning och anmäler dig i receptionen när du kommer. Har du frågor kring din ordination eller provtagning kan du ringa till våra sköterskor på telefon
Telefon
08-747 57 23
Om du är bortrest eller tar provet på annan ort ringer du på telefonnummer 08-747 57 23 och meddelar oss det, gärna tidigt på dagen, så du kan få din ordination under dagen.
Allmänt vid provtagning
Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.
Fastande prover
Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten.
Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.
Urinprov
Om du ska lämna urinprov bör du ta med dig morgonurin. Urinen ska förvaras i kylskåp så länge som möjligt.
Senast ändrad: 2018-01-19
Psykosocialt stöd
Ibland drabbas vi av svårigheter att hantera det vi möter i livet. Då är du varmt välkommen till oss.
Psykosocial mottagning erbjuder
Fokuserade samtal på 15-30 min som anpassas efter dina besvär med målet att du ska förbättra din hälsa, livskvalitet och fungera bättre i din vardag. Vi samarbetar med andra yrkesgrupper och vårdgivare. Om bekymren vuxit sig så pass stora att du är i behov av specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidare remittering. Våra samtal baseras på KBT (Kognitiv beteendeterapi) och ACT (Acceptance and Commitment Therapy).
Vi kan hjälpa dig som upplever:
- Nedstämdhet och brist på lust/intresse
- Rädsla, oro och ångest
- Stressrelaterade besvär
- Sömnbesvär
- Sorg eller krisartad livshändelse
- Muskelspänningar och värk
- Livsstilsproblem tex kring nikotin, alkohol, läkemedel, kost, motion
Dina besök
Du behöver ingen diagnos för att komma till oss. Vanligtvis får du träffa en psykolog snabbt, ibland redan samma dag som du ringer. Vi arbetar med fokuserade samtal och stegvis vård. Stegvis vård innebär att behandlingens intensitet anpassas efter ditt behov av vård. Oftast räcker det med ett eller ett par besök hos oss.
Första besöket
Under ditt första besök på vår mottagning informerar vi om samtalets struktur och syfte. Vi ställer frågor om din livssituation och hur dina besvär påverkar dig. Vi pratar om hur du gjort för att hantera dina besvär och diskuterar sedan alternativa sätt att hantera dem. Detta blir din handlingsplan. Det kan exempelvis innebära att göra olika aktiviteter och registrera hur de påverkar dig, observera hur du beter dig i olika situationer eller utmana negativa tankar och föreställningar.
Återbesök
Ibland bokar vi in ett återbesök för att följa upp din handlingsplan. Vi pratar om hur dina nya handlingar har påverkat din hälsa och din förmåga att fungera i vardagen. Vi planerar sedan för nästa steg att ta. Du är alltid välkommen att själv ringa och boka ett återbesök.
Hjälplinjen hos 1177 Vårdguiden erbjuder tillfälligt psykologiskt stöd alla dagar klockan 13-22. Telefonnummer: 0771- 22 00 60.
Läs mer om Hjälplinjen
Senast ändrad: 2018-10-17
Psykosocialt stöd barn och unga
Intagningsstopp
Vi har för närvarande intagningsstopp för kontakt med barnpsykolog. Om du söker vård för barn med lätta till måttliga psykiska besvär kan du vända dig till en annan mottagning i regionen. Se Hitta vård - 1177 Vårdguiden
Vid behov av akut hjälp, vänligen kontakta Barn och ungdomspsykiatrin, "BUP En väg in" på telefonnummer 08-514 524 50, BUP Akutenhet på telefon 08-616 69 00, eller Socialtjänsten Nacka kommun på telefon 08-718 80 00.
För att kunna möta behovet av föräldrastöd hos familjebehandlare öppnar vi vår telefontid igen vecka 7.
Telefontid torsdagar klockan 10.30-11.30
Telefonnummer 08-123 382 80
Med anledning av Covid-19
- Majoriteten fysiska besök ställs om till videobesök (bank-ID krävs)
- Stanna hemma vid minsta förkylningssymtom.
- För att undvika trängsel i väntrummet är vi tacksamma om ni kommer max två personer samtidigt till oss, till exempel ett barn och en förälder.
- Grupper och föreläsningar ställs in, vi hoppas snart kunna erbjuda digitala föreläsningar.
Horisonten barn och unga
Vi är en öppen mottagning för föräldrar, barn och ungdomar upp till 18 år. Hit kan ni vända er för att få rådgivning, stöd och behandling. Vården är kostnadsfri. Horisonten är ett samarbete mellan Nacka kommun och Boo vårdcentral och här arbetar psykologer och socionomer.
Boka en tid för rådgivning – besök inom en vecka
Är du endast i behov av ett rådgivningstillfälle med psykolog för tips/råd/information kring ditt barns besvär så erbjuder vi 30 minuters konsultationstider. Du får tid inom en vecka. Dessa besök leder ej automatiskt till en fortsatt kontakt utan är menade för rådgivning och hjälp till självhjälp.
Du bokar en rådgivningstid antingen i samband med besök på vårdcentralen, på telefon 08-123 382 80, telefontid: tisdag 10-11.30, eller genom att ringa till vårdcentralen på telefonnummer 08-747 57 23.
Boka tid för behandlingskontakt/föräldrastöd
Du som är i behov av mer hjälp än ett rådgivningstillfälle bokar via telefon 08- 123 382 80, telefontid: tisdag 10-11.30. Då bokar vi tid för en fördjupad bedömning som kan leda till en fortsatt kontakt med psykolog eller familjebehandlare. Väntetiden är vanligtvis ett 2-5 veckor.
Vi erbjuder videosamtal
När du har varit hos oss på nybesök så går det bra att boka videobesök som alternativ till fysiska besök.
För ombokning och återbud direkt till:
Frida Tiverman, Leg. psykolog Boo vårdcentral. 08-747 57 23
Ronja Runnström Brandt, Leg. psykolog Boo vårdcentral: 08-747 57 23
Sofia Andersson, Leg. psykolog Boo vårdcentral: 08-747 57 23
Nina Micaux, Familjebehandlare Nacka kommun: 08-718 75 69
Helena Ljessnoi, Familjebehandlare Nacka kommun: 08 718 90 68
Vilken hjälp kan du få på Horisonten barn och unga?
Hit kan du vända dig om du behöver råd och stöd i ditt föräldraskap, vid svårigheter i familjerelationer eller om ditt barn besväras av till exempel nedstämdhet, oro, ilska eller sömnsvårigheter. Hos hos kan ni få hjälp med bekymmer som inte vuxit sig alltför stora.
Kontakten inleds med ett första telefonsamtal där ni får beskriva er situation. Utifrån samtalet kan vi få en uppfattning om var ni får rätt hjälp. Om vi bedömer att ni i första hand bör komma till oss så bokar vi tid hos någon av oss behandlare för ett bedömningssamtal. Vid första besöket kartlägger vi tillsammans hur ni mår, hur situationen ser ut samt vilka behov ni har. Ni får även skattningsformulär att fylla i för att vi ska kunna bedöma vilken fortsatt hjälp ni behöver.
Besöket avslutas med ett gemensamt beslut om hur fortsatt kontakt ska se ut. I vissa fall kan bedömningen leda till hänvisning eller remiss till annan vårdgivare.
Våra insatser
- Rådgivning och information
- Bedömning av psykisk hälsa
- KBT-behandling av mild till måttlig psykisk ohälsa
- Föräldrastöd och föräldrastrategier
- Föräldraföreläsning om ångest och oro hos barn och tonåringar
- Föräldraföreläsning om positiva föräldrastrategier
- Korta individuella KBT-behandlingar, 1-10 samtal
- Korta stödkontakter, 1-3 samtal
Våga - inställt på grund av covid-19
Om ditt barn har ångest eller oro erbjuder vi "Våga" för barn 8-13 år. Våga är en orosgrupp som bygger på KBT-metoder och som syftar till att ge barn och föräldrar verktyg för att hantera barnets oro och rädslor. Behandlingen består av sex gruppträffar för barn och föräldrar.
Just nu har vi inte behandling i grupp med anledning av covid-19. Samma hjälp ges i stället i individuella kontakter via videobesök. Vi hoppas på att kunna köra igång med gruppbehandling igen under 2021.
Föreläsningar och öppna grupper
Vi erbjuder också föreläsningar för dig som är förälder eller anhörig.
Här kan du läsa mer om föreläsningarna
Senast ändrad: 2021-02-08
Vaccination
Vaccination mot säsongsinfluensan
Influensa behöver du vaccinera dig mot varje år för att vara skyddad. Om du är 65 år eller äldre, är gravid eller har vissa sjukdomar rekommenderar vi att du vaccinerar dig. För dig är vaccinationen kostnadsfri. Influensavaccinet skyddar inte mot covid-19.
Ring för att boka vaccination mot säsongsinfluensa, telefon 08-747 57 23. Telefontid: 7.45-17 helgfri vardag.
För informaion om den kommande vaccinationen mot covid-19 hänvisar vi till 1177.se där löpande uppdatering sker.
För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. Avgiften för vaccinationer ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. Även barn och ungdom under 18 år betalar avgift.
Senast ändrad: 2021-01-28
Äldremottagning
För rådgivning och bokning av besök
Telefon: 08-747 57 80, telefontid: måndag-fredag 8.30-9.30
Du som är 75 år eller äldre är välkommen till vår äldremottagning. När vi blir äldre kan vårt behov av vård och stöd öka. På äldremottagningen erbjuder vi trygghet, tillgänglighet och kontinuitet.
Vi kan till exempel hjälpa dig med en individuell vårdplanering eller genomgång av dina mediciner. Vi erbjuder också förebyggande hälsovård och kan tillsammans med dig se över kost och motion.
Vid behov får du även kontakt med andra specialister, exempelvis läkare, sjukgymnast, dietist och arbetsterapeut. Om du behöver boka flera tider kan du få hjälp att koordinera dem så att det passar dig.
Senast ändrad: 2018-01-19