Till toppen
icon-newsNyheter

Nyheter

Höstens Kurser

I höst kommer vi att erbjuda tre intressanta kurser för dig som är patient hos oss.

/link/10d18551ff3243d4a59694ff33121712.aspx#!kurser-for-dig-som-patient
Vi erbjuder

Vi erbjuder

 

Här kan du hitta information om våra olika mottagningar.

Läkarmottagning

Drop-in till läkare

Helgfria vardagar 10-11. Registrering för drop-in startas 9.45 tills tiderna tar slut. Kom i tid för att öka chansen att få en tid till samma dag.

Här kan du få tid för enklare, akuta besvär som exempelvis:

 • Öron- näsa- och halsinfektion
 • Urinvägsinfektion
 • Allergiska reaktioner
 • Hudbesvär
 • Sårskador

Vi hanterar EJ fortsatt/förlängd sjukskrivning vid dessa besök!

Du som vill boka tid är välkommen att ringa 08-587 311 30.

Läkarmottagningen erbjuder

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger dig en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär.

Ibland finns behov av annan specialistvård och då ordnar vi med remiss för sådan bedömning. Vi kan även hjälpa dig med recept, bedömning av eventuell sjukskrivning samt vissa intyg

På mottagningen kan du både möta specialistläkare och läkare under fortbildning, såsom specialisttjänstgöring (ST) och allmäntjänstgöring (AT).

Senast ändrad: 2018-01-16

Sjuksköterskemottagning

 

 

Sjuksköterskemottagningen erbjuder

På sjuksköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, som exempelvis injektioner, blodtryckskontroller, sårvård och borttagning av stygn. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.

Senast ändrad: 2018-01-16

Astma/KOL

Telefon
072-227 70 41

Telefontid
Onsdag 11.30-12
Torsdag 12.30-13

Astma/KOL-mottagningen erbjuder

Vi erbjuder dig med allergi, astma eller KOL stöd. Det kan bland annat vara allergitester och kontroll av din lungfunktion, förebyggande insatser, ökad kunskap om din sjukdom och fortlöpande vård. Det finns stora hälsovinster i att sluta röka. Vi hjälper till med rökavvänjning genom rådgivning och motiverande samtal.

Sluta-Röka-Linjen

Sluta-Röka-Linjen arbetar med tobaksavvänjning. De erbjuder telefonsamtal som kan öppna dina ögon för nya möjligheter och lösningar. Du kan också chatta med dem eller fylla i kontaktformuläret på deras webbsida för att bli uppringd.

Läs mer på slutarokalinjen.se

Senast ändrad: 2018-01-16

Blodtrycksmottagning

Blodtrycksmottagningen erbjuder

 • Blodtryckskontroller
 • Uppföljning av behandling
 • Rådgivning och vägledning till att förändra dina levnadsvanor
 • EKG, 24-timmarsmätning och blodprover.
 • Recept på FaR (fysisk aktivitet på recept)
 • Fast vårdkontakt

Kontakta oss om du misstänker eller är orolig för att du har högt blodtryck. Det är viktigt att behandla ett högt blodtryck för att minska risken för stroke, hjärtinfarkt och andra följdsjukdomar. Vi ger dig med hjärtrelaterade sjukdomar den hjälp och det stöd du behöver för att kunna känna dig trygg och få så bra livskvalitet som möjligt. Vi hjälper dig att kontrollera ditt blodtryck, ger råd kring läkemedel och livsstil samt vägleder dig till förändrade levnadsvanor vid behov.

Senast ändrad: 2018-03-15

Diabetesmottagning

Vi erbjuder dig med diabetes stöd och fortlöpande vård. Det kan exempelvis vara kontroll av blodtryck och blodsocker, utvärdering av behandling och hjälp med självtester. Vi ger även råd och information kring kost och motion för att du på bästa sätt ska kunna hantera och leva med din sjukdom.

Senast ändrad: 2018-01-16

Hemsjukvård

Telefonnummer 08-587 311 40, telefontid alla vardagar 9-10.

Hemsjukvården erbjuder

Du som av medicinska skäl eller på grund av funktionshinder inte kan ta dig till vårdcentralen själv har möjlighet att få hemsjukvård. Ditt eventuella behov av hemsjukvård bedöms av distriktssköterska i samråd med dig och din läkare.

Hemsjukvård innebär vård och behandling i hemmet. Det kan exempelvis handla om medicinska insatser som att ge insulin, dosettdelning eller provtagning. För att din vård ska bli trygg och säker har hemsjukvården ett nära samarbete med hemtjänsten.

Senast ändrad: 2018-01-16

Livsstil

Livsstilsmottagningen erbjuder

Önskar du hjälp med att förändra dina levnadsvanor, öka motionen, ändra dina matvanor eller sova bättre? Vi kan ge dig kunskap och inspirera dig att göra förändringar som får dig att må bättre. 

Senast ändrad: 2018-01-16

Provtagning

Öppettider

Vardagar 8-12

Allmänt vid provtagning

Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp. Nivåerna av de flesta ämnen i kroppen påverkas av kroppsläget. Innan provtagningen bör du därför sitta ned i 15 minuter i lugn och ro i väntrummet.

Fastande prover

Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 22 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten.

Om du tar Levaxin ska du inte ta tabletten på morgonen.

Urinprov

Om du ska lämna urinprov bör du ta med dig morgonurin. Du får ett sterilt provrör från oss.

Senast ändrad: 2018-01-16

Psykosocialt stöd

Du som är 18 år eller äldre och som mår dåligt psykiskt, är välkommen till vårt psykosociala mottagningsteam. 

För att komma hit behöver du först träffa en läkare på vårdcentralen. Läkaren gör en första bedömning, och därefter bokas ett bedömningssamtal hos psykolog eller kurator.

Psykosocial mottagning erbjuder

Vi erbjuder bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om att du är nedstämd, känner oro eller ångest, har sömnsvårigheter eller är i kris. Om bekymren vuxit sig så pass stora att du är i behov av psykiatrisk specialistvård erbjuder vi rådgivning och vidare remittering.

Hjälplinjen hos 1177 Vårdguiden erbjuder tillfälligt psykologiskt stöd alla dagar klockan 13-22. Telefonnummer: 0771- 22 00 60.

Läs mer om Hjälplinjen

Senast ändrad: 2018-01-16

Vaccination

Prislista vaccinationer

 • Difteri, tetanus, kikhosta (DiTeKi): 380 kr
 • Influensa: 300 kr
 • TBE barn 1-11 år: 380 kr
 • TBE vuxen: 400 kr
 • Pneumokocker (Pneumovax): 480 kr

För mer omfattande vaccinationer inför utlandsresa hänvisar vi till vaccinationscentraler. Avgiften för vaccinationer ingår inte i högkostnadsskyddet för sjukvård och frikort gäller inte. Även barn och ungdom under 18 år betalar avgift.

Senast ändrad: 2018-01-16

Äldremottagning

Telefon

073-966 10 97

Telefontider

Vardagar 11-12
Du kan också prata in ett meddelande om du ringer utanför telefontiden. Vår sköterska eller läkare återkommer då samma dag eller dagen efter.

Du som är 75 år eller äldre är välkommen till vår äldremottagning. När vi blir äldre kan vårt behov av vård och stöd öka. På äldremottagningen erbjuder vi trygghet, tillgänglighet och kontinuitet.

Vi kan till exempel hjälpa dig med en individuell vårdplanering eller genomgång av dina mediciner. Vi erbjuder också förebyggande hälsovård och kan tillsammans med dig se över kost och motion.

Vid behov får du även kontakt med andra specialister, exempelvis läkare, sjukgymnast, dietist och arbetsterapeut. Om du behöver boka flera tider kan du få hjälp att koordinera dem så att det passar dig.

Senast ändrad: 2018-01-16

Mottagning för sexuellt överförbara sjukdomar

Vi har en mottagning för sexuellt överförbara sjukdomar såsom klamydia och HIV. Om du är orolig eller har frågor kan du ringa oss och boka tid.

Du kan vända dig till oss oavsett ålder, kön och sexuell läggning om du:

 • Misstänker att du har en sexuellt överförbar infektion.
 • Vill bli undersökt och testad till exempel efter oskyddat samlag.
 • Blivit uppmanad av en partner att undersöka dig eller fått partnerbrev.
 • Önskar få information och råd om sexuellt överförbara infektioner.
 • Vill HIV-testa dig.
Senast ändrad: 2018-01-31
Kontakt

Kontakt

Boka tid

Boka tid via webben

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt boka, omboka och avboka tid dygnet runt. Du använder e-legitimation eller sms och lösenord för att logga in. Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Boka tid via telefon

Telefon: 08-587 311 30
Telefontider: vardagar klockan 8-17

Välkommen att ringa och boka tid. Om du vill slippa vänta i telefonkö kan vi ringa upp dig. Du knappar in ditt telefonnummer och får en tid när en sjuksköterska kommer att ringa till dig.

Avboka tid

Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras för besöket. Detta gäller även barn och ungdomar under 18 år och om du har frikort.

SMS-påminnelse

Om du vill ha sms-påminnelse i fortsättningen skriver du ut och fyller i den här blanketten och postar eller lämnar till oss. Blankett om godkännande av sms-påminnelse 

Fullmakt

Om annan än förälder/vårdnadshavare är med vid barns besök. 
Ladda ner fullmakt

Tolk

Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss gärna redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Öppettider

Vårdcentralens öppettider

Vardagar klockan 8-17

Laboratoriets öppettider

Vardagar 8-12

Drop-in

Drop-in till läkare

Vardagar 10-11. Registrering för tid till drop-in sker tidigast 9.45 tills tiderna tar slut. Kom tidigt för att öka chansen att få tid till samma dag.

Här kan du få tid för enklare, akuta besvär som exempelvis:

 • Öron- näsa- och halsinfektion
 • Urinvägsinfektion
 • Allergiska reaktioner
 • Hudbesvär
 • Sårskador

Vi hanterar EJ fortsatt/förlängd sjukskrivning vid dessa besök!

När ska jag söka vård?

Söka vård eller vila hemma?

Hos 1177 Vårdguiden får du vägledning vid vanliga symtom hos barn och vuxna. Svara på tre frågor och få tips om egenvård eller var du kan söka vård.

Läs mer på 1177.se

Praktiskt vid besök

Praktiskt vid besök

Hitta hit

Vi ligger mitt i Bergshamra centrum, nära tunnelbana och bussar.

För att ta dig till oss kan du antingen ta tunnelbana röd linje till Bergshamra. Du kan även ta buss 508, 509 samt 540 till Bergshamra och buss 176 och 178 till Bergshamra bro.

Karta

SMS-påminnelse

Om du vill ha sms-påminnelse i fortsättningen skriver du ut och fyller i den här blanketten och postar eller lämnar till oss. 

Blankett om godkännande av sms-påminnelse 

Fullmakt

Om annan än förälder/vårdnadshavare är med vid barns besök. 

Ladda ner fullmakt

Tolk

Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

--- LÄKARE---

Aaila Zaib Selberg

Specialist i allmänmedicin

Beatrice Terling

ST-läkare

Theodor Zätterström

Leg. läkare

Lucie Dalenfeldt

Specialist i allmänmedicin

Samareh Rajaei

Specialist i allmänmedicin

Sami Yandem

Läkare

Tatiana Lobatcheva

ST-läkare

Thore Karlsson

Specialist i allmänmedicin, medicinskt ansvarig läkare

Zhihui Zhong

Specialist i allmänmedicin

Liselott Thomelius

Chefssjuksköterska

Daniela Jansson

Sjuksköterska

Eva Nordström

Sjuksköterska

Hanna Juntti Sturelind

Distriktssköterska

Hibo Dalel-Said

Sjuksköterska

Jessica Carmström

Distriktssjuksköterska

Klara Jamil Ott

Sjuksköterska

Manijeh Lebasara

Sjuksköterska

Maria Berggren

Sjuksköterska

Masuda Begum

Sjuksköterska

Meaza Lundberg

Sjuksköterska

Ximena Haeckermann Vang

Sjuksköterska

--- UNDERSKÖTERSKA ---

Eva Åhnberg West

Undersköterska

Marilyn Morfa

Undersköterska

Susanne Samuelsson

Undersköterska

--- ADMIN ---

Katarina Gustner

Verksamhetschef

072-214 16 97072-214 16 97

Camilla Landerberg

Medicinsk sekreterare

Jennifer Gonzalez

Reception

Vesna Skripcevska

Medicinsk sekreterare

--- PSYKOSOCIALT ---

Lisa Strand

Psykolog

Malkolm Thorén

Psykolog

Bli patient

Bli patient

Välkommen att välja oss som din vårdcentral!

Du väljer oss som din vårdcentral genom att lista dig hos oss. Det kan du göra enkelt via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller genom att fylla i vår blankett och posta till oss. Vi kan även ordna det på plats när du kommer. 

Du har även möjlighet att välja en fast läkarkontakt. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Det kan hända att läkaren du vill välja redan har så många patienter att de inte kan ta emot några nya. Då kan du välja en annan tills vidare och sedan lista om dig när din önskade läkare är ledig.

Ladda ned

Listningsblankett vuxen (pdf)
Listningsblankett barn (pdf)

När vi har stängt

När vi har stängt

Solna husläkarjour

När vi har stängt hänvisar vi till Husläkarjouren som erbjuder vård på kvällar och helger när din vårdcentral är stängd. Det kan handla om akuta besvär som inte är livshotande, till exempel infektioner i luftvägarna, öroninflammation, halsfluss, urinvägsinfektioner, sårskador eller allergiska reaktioner.

Husläkarjouren har inte tillgång till röntgen eller laboratorium och kan bara utföra enklare provtagning.

Husläkarjourernas öppettider är vardagar klockan 17-22 och helger klockan 8-22. Ring gärna och boka en tid innan du besöker dem.

Övriga tider - kontakta 1177. Vid akut allvarlig skada eller sjukdom ring 112.

1177 Vårdguidens e-tjänster

1177 Vårdguidens e-tjänster

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta vården dygnet runt. Du kan till exempel boka, omboka och avboka tid eller förnya recept. Du använder e-legitimation eller sms och lösenord för att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster. Här är en del av innehållet du får vid inloggat läge:

Läs din journal

Du som är över 16 år kan läsa följande information i inloggat läge:

 • journalanteckningar
 • vissa provsvar
 • diagnoser
 • vårdbesök

All information som finns i journalen kan inte visas på grund av tekniska begränsningar. Det kommer att läggas till mer information så snart det blir möjligt. Den äldsta journal-informationen är i de flesta fall från 1 januari 2016.

Översikt recept och läkemedel

Du får ta del av de elektroniska recept där du har något kvar att hämta ut och kan se vilka läkemedel du har hämtat ut i Sverige under de senaste 15 månaderna. Du kan också se de tillfällen då förskrivare, farmaceuter och sjuksköterskor har läst vilka läkemedel du har hämtat ut.

Förnya recept

När ditt läkemedel börjar ta slut förnyar du det enklast via nätet. Du loggar in och väljer den vårdcentral som gett dig receptet. Mottagningen bedömer om de kan förlänga receptet eller om de behöver träffa dig först. Vårdpersonalen förlänger receptet och du får ett meddelande när det kan hämtas ut på apoteket.

Information om ditt högkostnadsskydd för läkemedel och hjälpmedel

Du kan ta del av hur mycket du under högkostnadsperioden har betalat för läkemedel och hjälpmedel som ingår i högkostnadsskyddet. Du kan se om du får någon rabatt vid nästa köp och hur mycket mer du behöver betala innan du får frikort.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Sök jobb

Sök jobb

Sök jobb

Lediga jobb

Här kan du se de lediga tjänster som finns hos oss inom vårdcentralerna just nu

Kom och arbeta hos oss!

Här gör du skillnad varje dag, och en dag är nästan aldrig den andra lik.

Hos oss finns meningsfulla, roliga och spännande arbeten med goda karriärmöjligheter. Som en av Sveriges största vårdgivare kan vi erbjuda stora utvecklingsmöjligheter inom exempelvis forskning, specialisering eller ledarskap. Vi har stort fokus på utvecklingsfrågor. Vi lär av varandra och arbetar ständigt för att hitta bra arbetsformer. Allt för att på bästa sätt kunna möta och ta hand om alla som kommer till oss.

Våra verksamheter bedrivs i trivsamma lokaler i nära anslutning till kommunikationer. Det råder ingen tvekan om att Sveriges viktigaste arbeten finns hos oss inom vården.

Gemensam värdegrund och medarbetare vi söker

Vi vill självklart att du delar vår gemensamma värdegrund: patientens fokus, allas lika värde och arbetsglädje. Utöver den bör du ha en god klinisk kompetens, stort engagemang och vara genuint intresserad av att förändra många människors liv.

Är du intresserad av administrativt arbete, krävs det inte alltid att du har klinisk kompetens.

Aktuella tjänster hittar du på Stockholms läns landstings webbplats

Möt människor från hela världen

Om du är nyfiken, intresserad av människor och av att lära nytt har vi jobb som passar dig.

Student

Dagens studenter är morgondagens medarbetare inom Stockholm läns sjukvårdsområde. 

Stockholms läns sjukvårdsområde välkomnar studenter inom många vårdyrken och med vår breda verksamhet har vi mycket att erbjuda er. Som student är du viktig i vårt arbete med att utveckla framtidens hälso- och sjukvård.

Varje år genomför ett stort antal studenter sin verksamhetsförlagda utbildning (VFU) hos Stockholms läns sjukvårdsområde. 

Vilka kategorier som finns på de olika vårdcentralerna kan variera, men de studentkategorier som finns inom Stockholms läns sjukvårdsområde idag är:

 • Arbetsterapeuter
 • Biomedicinska analytiker
 • Dietister
 • Kuratorer
 • Logopeder
 • Läkare
 • Psykologer
 • Psykoterapeuter
 • Fysioterapeuter
 • Sjuksköterskor i grund- och specialistutbildning
 • Undersköterskor
 • Medicinska sekreterare

Vi hoppas att vi ses!

Kurser för dig som patient

Kurser för dig som patient

Kurs i Mindfulness

Öka din närvaro

Kursen syftar till att öka din närvaro genom olika mindfulnessövningar, diskussioner kring vilken effekt ökad närvaro kan ge och reflektioner kring vad sju olika mindfulnessförhållningssätt kan innebära för dig i ditt liv. Gruppen träffas på onsdagar under 8 veckor.

Datum: Kursstart onsdag 28 augutsi, klockan 15–16.30
Kursledare: Malkolm Thorén, legitimerad Psykolog och Lisa Strand, legitimerad psykolog
Plats: Bergshamra Ulriksdal vårdcentral
Kostnad: 100 kronor per tillfälle, frikort gäller.

Anmälan: Anmälningsblankett finns i receptionen på vårdcentralen! Du kan även ringa till oss på 08-587 311 30, för mer information och anmälan till kursen.

 • Träff 1 
  Onsdag 28 augusti: Vad är mindfulness? Hur fungerar vårt sinne? Förhållningssätt: Tålamod

 • Träff 2
  Onsdag 4 september: Att uppleva med sina sinnen. Värderande omdöme. Compassion. Förhållningssätt: Icke strävande

 • Träff 3
  Onsdag 11 september: ”Doing-mode” och ”Being-mode”. Förhållningssätt: Icke strävande

 • Träff 4
  Onsdag 18 september: Mindfulness i vardagen. Förhållningssätt: Nybörjarsinnet

 • Träff 5
  Onsdag 25 september: Vad göra med obehagskänslor? Förändra eller låta vara? Förhållningssätt: Acceptans

 • Träff 6
  Onsdag 2 oktober: Vem/vad bestämmer över dina handlingar? Respondera eller reagera? Förhållningssätt: Släpp taget

 • Träff 7
  Onsdag 9 oktober: Mer medveten närvaro, vad och hur göra? Förhållningssätt: Lita på dig själv

 • Träff 8
  Onsdag 16 oktober: Avslutning och övergripande reflektion över kursinnehållet.

Stresshantering

Kursen syftar till att lära dig att hantera stress utifrån beprövad erfarenhet och vetenskap. Gruppen träffas 9 gånger, där vi bland annat kommer att arbeta med balans mellan aktivitet, återhämtning, bråttombeteende, avspänning, mindfulness, tankar, känslor, perfektionism, prestationsbaserad självkänsla och med att sätta gränser. Vi kommer att ge dig verktyg (KBT) som används inom stressforskning och som på gruppnivå visat sig ha god effekt.

Datum: Kursstart torsdagen den 29 augusti, klockan 15–16.30
Kursledare: Malkolm Thorén, legitimerad Psykolog
Plats: Bergshamra Ulriksdal vårdcentral
Kostnad: 100 kronor per tillfälle, frikort gäller.

Vid intresse är du välkommen att komma förbi Bergshamra Ulriksdal Vårdcentral för att fylla i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig med en tid till bedömningssamtal!

Program

 • Träff 1
  Torsdag 29 augusti: Grundläggande om stress

 • Träff 2
  Torsdag 5 september: Mindfulness och acceptans

 • Träff 3
  Torsdag 12 september: Värderad riktning (vad är viktigt/meningsfullt i ditt liv)

 • Träff 4
  Torsdag 19 september: Beteendeförändring och bråttombeteende

 • Träff 5 november
  Torsdag 26 september: Sömn och motion

 • Träff 6
  Torsdag 2 oktober: Att hantera känslor

 • Träff 7
  Torsdag 10 oktober: Att hantera tankar

 • Träff 8
  Torsdag 24 oktober: Perfektionistiska beteenden och prestationsbaserad självkänsla

 • Träff 9
  Torsdag 9 maj: Sund självhävdelse och effektiv kommunikation

 • Träff 10:
  Torsdag 14 november: Att hålla förändringar vid liv